Βουλή

10 Οκτωβρίου 2017 11:35

“Αντάρτικο” από Κασιμάτη δεν ψηφίζει την τροπολογία για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”

Text to Speech

Αιφνιδίασε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα τροπολογία του Κοντονή είναι χειρότερη από την αρχική, δήλωσε και θα την καταψηφίσει.

“Αντάρτικο” από Κασιμάτη δεν ψηφίζει την τροπολογία για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”

"Ακόμα χειρότερη" χαρακτήρισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη την τροπολογία που κατέθεσε εκ νέου ο υπουργός Δικαιοσύνης η οποία ανοίγει τον δρόμο αναγνώριση σωματείων όπως η "Τουρκική Ένωση Ξάνθης".

Πρόκειται για την τροπολογία, η οποία επανακατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομική αλλαγή ταυτότητας φύλου από τον κ. Σταύρο Κοντονή.

Η επίμαχη τροπολογία είχε αποσυρθεί παλαιότερα λόγω της αντίδρασης κυρίως των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά όπως φαίνεται από την τοποθέτηση της κ. Κασιμάτη αντιδράσεις υπάρχουν και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε ότι θα έπρεπε να υπάρξει εκτενής και πολυμερής συζήτηση για την επίμαχη τροπολογία στην οποία αφιέρωσε ολόκληρη την τοποθέτησή της, γεγονός που σχολιάστηκε ως ιδιαίτερο σε μια μαραθώνια κοινοβουλευτική συνεδρίαση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις διατάξεις που αφορούν το φύλο.

"Υπάρχει μείζον λόγος να είμαστε διπλά και τριπλά προσεχτικοί για την Ελλάδα" επισήμανε η κ. Κασιμάτη, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα τη ψηφίσει.

Με τη νέα ρύθμιση συμφωνούν πάντως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Δημήτρη Καμμένο να εκφράζει την ικανοποίηση του, καθώς όπως ανέφερε σε δήλωσή του «θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη και τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO