Κόμματα

08 Δεκεμβρίου 2017 18:00

Γεννηματά: η επίσκεψη Ερντογάν έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα

Text to Speech

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά αντίθετα οδηγήθηκαν πολλά βήματα πίσω, είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σκληρή δήλωση κι από τον Α.Λοβέρδο.

Γεννηματά: η επίσκεψη Ερντογάν έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε συγκέντρωση οικονομολόγων κι αναφερόμενη στην επίσκεψη Ερντογάν στην χώρα μας αναρωτήθηκε αν «μετά την επίσκεψη Ερντογάν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;», για να απαντήσει ότι «Είναι απλό το ερώτημα και δυστυχώς η απάντηση καθαρή, όχι.η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Το αντίθετο. Τα ελληνικά συμφέροντα και οι εθνικές θέσεις υπέστησαν δεινό πλήγμα».

Όπως υποστήριξε στη συνέχεια η Φ.Γεννηματά, «οι απροκάλυπτα αναθεωρητικές τοποθετήσεις Ερντογάν, η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, η ανάδειξη ανύπαρκτων μειονοτικών θεμάτων όχι μόνο δεν συνέβαλαν στη βελτίωση   των ελληνοτουρκικών σχέσεων - όπως θα θέλαμε και για την οποία  η Παράταξή μας εργάζεται -  αλλά το αντίθετο, τις οδήγησαν  πολλά βήματα πίσω.

Η ανύπαρκτη  προετοιμασία της επίσκεψης  [και το κακό της timing] από πλευράς κυβέρνησης έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα.

Για μια ακόμη φορά μετά το μεγαλειώδες φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ έχουμε ένα νέο φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, που δυστυχώς όμως έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας μας».

AP - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Την επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη, σχολίασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας για «χάος στην προετοιμασία της επίσκεψης Ερντογάν, χάος και κατά την πραγματοποίησή της».

Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, «φτάσαμε στο σημείο ο Τούρκος Πρόεδρος να αναφέρεται σε τέσσερις Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και μάλιστα με την φράση «Έχουμε τέσσερις Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» και επιπλέον να αποφασίζει αυθαίρετα αλλά και ανενόχλητα να στερήσει τον λόγο από Έλληνα Υφυπουργό.

Κανέναν Βουλευτή δεν έχει ο Ερντογάν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Κυβέρνηση είναι φυσικό και επόμενο να θερίζει θύελλες αφού έσπειρε ανέμους. Το δυστύχημα είναι ότι οι θύελλες αυτές πλήττουν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Είναι πια ξεκάθαρο:

Όσο κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα θα υφίσταται βλάβες τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά της θέματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO