Διπλωματία

25 Ιανουαρίου 2018 19:21

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Τσίπρα: κοίτα στο δικό σου υπουργικό όταν μιλάς για επιθετικότητα

Text to Speech

Οργή στη γείτονα προκάλεσαν οι δηλώσεις Τσίπρα για το προσφυγικό στο Νταβός. «Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τη δήλωσή του» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Τσίπρα: κοίτα στο δικό σου υπουργικό όταν μιλάς για επιθετικότητα

Την οργισμένη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό στο Νταβός.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Τουρκία επιθετικό γείτονα, με αποτέλεσμα τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου να κάνουν λόγο για απρέπεια, αυθάδεια και αδιανότητα λόγια.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να κοιτάζει καλύτερα προς το δικό του υπουργικό συμβούλιο, όταν μιλάει για επιθετικότητα, "φωτογραφίζοντας" τον Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα η δύο γραμμών ανακοίνωση αναφέρει, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη: «Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, εναντίον της Τουρκίας στο Νταβός. Πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα ήταν καλύτερο να κοιτάξει προς το δικό του υπουργικό συμβούλιο για να καταλάβει τι εστί «επιθετικότητα». Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συνεργάτες του αποτελούν τον απόλυτο ορισμό αυτής της έννοιας».

Το Reuters σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν ανήλθε στην πρωθυπουργία το 2015 δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την κρίση χρέους και το προσφυγικό αλλά και με έναν «επιθετικό γείτονα, πολλές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο».  "Δήλωση Τσίπρα για Τουρκία που ξεπερνά τα όρια", γράφει η Χουριέτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO