Γενικά

26 Ιανουαρίου 2018 13:10

Γεννηματά: κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση μας για το “Σκοπιανό”

Text to Speech

Δεν θα δώσουμε «λευκή επιταγή» στην Κυβέρνηση είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που επιτέθηκε και στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για ακροδεξιά στροφή.

Γεννηματά: κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση μας για το “Σκοπιανό”

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση», διαμήνυσε για τη θέση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο Σκοπιανό, η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας εμμέσως και στο Ποτάμι.

Σε παρέμβασή της στη βουλή επεσήμανε πως το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που θα περιλαμβάνει το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων σε θέματα αλυτρωτισμού και προπαγάνδας και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν θα δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τις συνομιλίες Τσίπρα- Ζάεφ στο Νταβός μίλησε για μυστική διπλωματία και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν έχει αναλάβει δεσμεύσεις, χωρίς να έχει εξασφαλίσει λύση.

 Έκανε λόγο για διγλωσσία της κυβέρνησης με αφορμή τη θέση των ΑΝΕΛ και επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακροδεξιά στροφή που δεν ευνοούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαβεβαίωσε η Φώφη Γεννηματά θα τοποθετηθεί στο σύνολο της τελικής πρότασης, «αν και όποτε τη φέρει η κυβέρνηση», όπως είπε. «Σεβόμαστε τις γνήσιες ευαισθησίες του λαού… ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν στην πλάτη του λαού και με αυτό το εθνικό θέμα και προσπαθούν διχάσουν, εμείς υπεύθυνη και σταθερή στάση», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO