Κόμματα

07 Φεβρουαρίου 2018 21:44

Μητσοτάκης για Novartis: επικίνδυνος ο Τσίπρας - Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φορά κουκούλα

Text to Speech

Για αποπροσανατολισμό κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της ΝΔ. Για προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών κάνει λόγο το Μαξίμου.

Μητσοτάκης για Novartis: επικίνδυνος ο Τσίπρας - Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φορά κουκούλα

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το βλέπουμε και στην υπόθεση της Novartis. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να απροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το Τέταρτο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει. Από την καθημερινή ζωή των πολιτών, που κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερη. Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς στο Σκοπιανό ζήτημα, που αποδοκιμάζονται πια από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων», αναφέρει σε δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση Novartis.

Στρέφοντας τα βέλη του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΝΔ προσθέτει ότι «προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες. Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος Δικαίου». 

«Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας «απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες».

Όπως σημειώνει σε αυστηρό τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η Κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει». 

«Επικίνδυνος ο Τσίπρας»

«Αποδεικνύεται, πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας «όμως σε μια Δημοκρατία -και η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατική Πολιτεία- καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς».

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος. Και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας. Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού Λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν». 

«Το Κράτος Δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μαξίμου: ο Μητσοτακης επιχειρεί να εκφοβίσει μάρτυρες και εισαγγελείς

Ανακοίνωση-απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Αναφέρει πως "Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί με την ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο της Novartis να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς, και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη. Την οποία συνδέει με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους. Αντιπαρερχόμαστε την εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα επίθεσή του στην κυβέρνηση. Δεν φταίει αυτός, τόσος είναι…

Απλώς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει.

Η αρχή ότι όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου ισχύει πάντα στην Ελλάδα. Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis".

Απάντηση στην Νέα Δημοκρατία έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανάρτηση του στο Facebook:

Πολάκης - Facebook - Novartis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO