Διπλωματία

09 Μαρτίου 2018 21:32

Συνελήφθησαν δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του Έβρου

Text to Speech

Κρατούνται στο ΑΤ και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελλέα. Τι ισχυρίστηκαν οι ίδιοι και τι αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

Συνελήφθησαν δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του Έβρου

Δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι από περίπολο του ελληνικού στρατού, σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί και παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές, στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού.

Οι δυο Γερμανοί κρατούνται στο ΑΤ του Διδυμοτείχου και αύριο θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ισχυρίζονται ότι εργάζονται στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Άλλες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν έρθει στη χώρα μας για να καλύψουν τα μεγάλα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ενώ υπάρχει προβληματισμός για την χρονική συγκυρία, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με το evros-ews.gr, ήδη υπάρχει κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποια ακριβώς είναι η κατηγορία.

VIDEO