Διπλωματία

10 Μαρτίου 2018 15:38 Τελευταία ενημέρωση : -

Στον εισαγγελέα οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Text to Speech

Ο εισαγγελέας τους απέδωσε την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε Στρατιωτική Ζώνη Ασφαλείας και αυτή την ώρα δικάζονται στο αυτόφωρο...

Στον εισαγγελέα οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε Στρατιωτική Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν χθες στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για έναν νεαρό άντρα και μια νεαρή γυναίκα, δηλώνουν δημοσιογράφοι γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου και εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι από στρατιωτικούς να βρίσκονται σε ελεγχόμενη περιοχή του στρατού.

Αμέσως ακινητοποιήθηκαν, χωρίς να προβάλουν κάποια αντίσταση και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στην περιοχή.

Όπως δήλωσαν, ήθελαν να κάνουν ένα ρεπορτάζ για τα περάσματα προσφύγων που επιστρέφουν από τη Γερμανία μέσω του Έβρου και της Τουρκίας στον τόπο καταγωγής τους στις χώρες τους. Δεν πρόσεξαν, όπως υποστηρίζουν, την προειδοποιητική πινακίδα, ενώ μαζί τους δεν είχαν κάμερα.

Οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και από εκεί στον εισαγγελέα με μεταφραστή και δικηγόρο που ορίστηκε από την πρεσβεία της Γερμανίας. Δεν θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση, ενώ ο εισαγγελέας τους απέδωσε την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε Στρατιωτική Ζώνη Ασφαλείας και Προκαλύψεως και αυτή την ώρα δικάζονται στο αυτόφωρο.

VIDEO