Βουλή

28 Μαρτίου 2018 19:05

Εμπλοκή με τον διορισμό του νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ

Text to Speech

Ενστάσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν σε αναβολή της ψηφοφορίας. Η ΝΔ κάνει λόγο για «σκάνδαλο» και θέτει θέμα ηθικής τάξης.

Εμπλοκή με τον διορισμό του νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ

Ενστάσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν σε αναβολή της ψηφοφορίας για την έγκριση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ Στάθη Μαρίνου, προκάλεσε η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου από την κυβέρνηση.

Τρεις κυβερνητικοί βουλευτές εκφράστηκαν μεν θετικά, αλλά με ερωτηματικά, ενώ η ψηφοφορία αναβλήθηκε γιατί η Εύη Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ) απουσίαζε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Μάκης Μπαλαούρας και ο Γιώργος Βαρεμένος ήταν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξαν να ψηφίσουν «ναι» με ερωτηματικό στον διορισμό του κ. Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ.

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αύριο το μεσημέρι, προκειμένου να είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές.

Για τη ΝΔ υπάρχει «σκάνδαλο» και θέμα ηθικής τάξης, καθώς ο κ. Μαρίνος ήταν τεχνικός σύμβουλος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ. Την ίδια ώρα, ο συνεργάτης του κ. Καρκαλής με το οποίο διατηρούσε εταιρεία πήρε με απευθείας ανάθεση 20.000 ευρώ μόλις πριν από δύο ημέρες. Ο Στάθης Μαρίνος παραδέχθηκε το γεγονός, λέγοντας ωστόσο ότι τα λεφτά δεν τα πήρε η εταιρεία που είχε με τον κ. Καρκαλή, αλλά ο ίδιος ο κ. Καρκαλής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO