Διπλωματία

11 Ιουνίου 2018 11:42

Makfax: σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα

Text to Speech

Τι αναφέρει το σκοπιανό πρακτορείο, μετά το "διήμερο φιλίας" των Ζάεφ - Ντιμιτρόφ. Στο Μαξίμου ο Κοτζιάς. Επίθεση της ΝΔ.

Makfax: σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα

Εντός της ημέρας αναμένεται η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα, που ενδεχομένως θα «ξεκλειδώσει» τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Την σχετική πληροφορία μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο makfax. Έχει μάλιστα τίτλο D-Day με αφορμή το αναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα» αναφέρει το Makfax επικαλούμενο ανώτατες διπλωματικές πηγές, συμπληρώνοντας «είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες».

Το σκοπιανό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι αργά το σαββατοκύριακο, σε επίπεδο συμβούλων, οι δυο χώρες συζήτησαν κάποια ανοιχτά θέματα και έκαναν πρόοδο. Η σκοπιανή πλευρά «προσέφερε «δημιουργικές λύσεις» που προστατεύουν την ταυτότητα και τη γλώσσα της χώρας, αναφέρει το Makfax.

Μάλιστα, αποκαλύπτει πως μετά τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, ο Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ (σ.σ. μετά τη βόλτα με τις… γουρούνες στην εξοχή) είχαν συνάντηση, παρουσία του διαπραγματευτή Ντάνε Ταλέσκι για να συζητήσουν τη στάση τους σε θέμα που παραμένουν ανοιχτά.

«Οι διαπραγματεύσεις, αναφέρουν οι πηγές, δεν είναι σε οριακό σημείο. Οι δυο πλευρές πρότειναν πιθανές λύσεις σε συγκεκριμένα επίμαχα ζητήματα και επιβεβαίωσαν την δέσμευση να φτάσουν σε συμφωνία», καταλήγει το Makfax.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νίκος Κοτζιάς, για σύσκεψη υπο τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στην Κυβέρνηση για μυστική διπλωματία.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO