Γενικά

22 Ιουλίου 2018 16:34

Νέα κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για τα δάνεια της εταιρείας της οικογένειας Τσίπρα

Text to Speech

“Πυρά” κατά της Κυβέρνησης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη του εξαδέλφου του Πρωθυπουργού για την υπόθεση.

Νέα κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για τα δάνεια της εταιρείας της οικογένειας Τσίπρα

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει για την υπόθεση της εταιρείας της οικογένειας Τσίπρα. Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του Πρωθυπουργού, στην οποία κάνει λόγο για «λασπολογίες», η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει “πυρά” κατά της Κυβέρνησης, θέτοντας τρία ερωτήματα στα οποία, όπως επισημαίνει, δεν έχει απαντήσει ούτε ο ίδιος ούτε το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και μία εβδομάδα.

«Το μόνο αδίκημα είναι το επώνυμο μου και ότι είμαι εξάδελφος του Πρωθυπουργού», δηλώνει ο Γιώργος Τσίπρας, προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφορικά με σειρά καταγγελιών που του προσάπτει η Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας «ξέρει καλά ότι όσα λέει, από νομική άποψη, είναι εντελώς αστήριχτα. Ανοησίες. Δεν την ενδιαφέρει, όμως, αυτό. Θέλει απλώς να λασπολογήσει , με τη συνδρομή εντύπων που έχουν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη. Δεν με κατηγορεί για κάποιο αδίκημα, απλώς εμπλέκει το όνομα μου και κατόπιν επισημαίνει ότι “ο Γιώργος Τσίπρας δεν διώκεται”, υπονοώντας ότι έπρεπε να έχω διωχθεί έστω και χωρίς αδίκημα».

Γιώργος Τσίπρας

Επίσης, χαρακτηρίζει «παλιά αθλιότητα» και τη φημολογία εναντίον ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται στη ζωή. «Πες-πες, όμως, η τακτική τους είναι ότι κάτι θα μείνει ως λεκές για τον Πρωθυπουργό και για εμένα, ακόμα και αν αφορά τον νεκρό από το 1993 θείο του και πατέρα μου. Αυτή είναι η βασική “γκεμπελική λογική” αυτή της ιστορίας».

«Ο Ηρακλής Τσίπρας, ο πατέρας μου και θείος του Πρωθυπουργού, ήταν ένας δημοκρατικός προοδευτικός άνθρωπος, με βαθιές πεποιθήσεις και δράση, πριν και μετά την Χούντα, στους μήνες μετά το πραξικόπημα του ’67, μέχρι να συλληφθεί, καθώς και τις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», τονίζει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας «το μεγαλύτερο θράσος εδώ δεν είναι τα απίθανα και φαιδρά ψέματα για τον πατέρα μου, όσο ότι αυτά συνδυάζονται με τον παχυδερμισμό απέναντι στη ζώσα και επικίνδυνα δραστήρια Ακροδεξιά εντός της ΝΔ».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο να πληγεί η Κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας λέει μεταξύ άλλων ότι «η ΝΔ κολλημένη στον ιδεοληπτικό νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά ατζέντα του Μητσοτάκη και καταφεύγοντας για να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο σε μια προπαγάνδα λάσπης, υπονόμευσης και καταστροφής, χάνει το ένα μετά το άλλο τα καιροσκοπικά στοιχήματα στα οποία έχει επενδύσει».

Νέα Δημοκρατία - Σημαίες - Γραφεία

Νέα επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση της εταιρίας “ΔΙΟΔΟΣ”, αυτήν τη φορά με αφορμή συνέντευξη του ξαδέλφου του Πρωθυπουργού Γιώργου Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως παραβλέπει τις ύβρεις εναντίον του κόμματος και θέτει τρία ερωτήματα στα οποία, όπως επισημαίνει, δεν έχει απαντήσει ούτε ο ίδιος ούτε το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και μία εβδομάδα.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά να μάθει αν είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον εξάδελφό του (και αδερφό του πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα, αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον και τέλος ζητά να εξηγήσει ο κ. Γιώργος Τσίπρας το γεγονός ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία “ΔΙΟΔΟΣ” δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό.

«Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πώς δηλαδή κατέληξε  - όλως περιέργως - όλη η υπόθεση στο αρχείο και πώς συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις  συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO