Κυβέρνηση

21 Αυγούστου 2018 19:15

Αναβολή του ανασχηματισμού μέχρι …νεωτέρας

Text to Speech

Οι εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για τον χρόνο των αλλαγών στην Κυβέρνηση . Τι λέει το Μαξίμου για το κλίμα στις αγορές μετά το τέλος του μνημονίου.

Αναβολή του ανασχηματισμού μέχρι …νεωτέρας

Του Γιάννη Τσακίρη

Η λύση της εξίσωσης του ανασχηματισμού δεν είναι εύκολη, καθώς λογικά θα είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις κάλπες.

Όλα δείχνουν ότι πάει τελικώς για την άλλη εβδομάδα, ίσως και αργότερα, λίγες μέρες πριν την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή συνομιλώντας με δημοσιογράφους κατά το περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη είπε χαρακτηριστικά «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου…».

Είναι φανερό πως ο Πρωθυπουργός έχει πολλά να σκεφτεί και όπως έλεγαν πρόσωπα που βρίσκονται κοντά του, δεν σκοπεύει να πάρει αποφάσεις «στο πόδι».

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας το κλίμα στις διεθνείς αγορές μετά το τέλος του μνημονίου, ανώτατη κυβερνητική πηγή υποστήριζε ότι «τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές».

VIDEO