Κόμματα

04 Σεπτεμβρίου 2018 21:26

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται

Text to Speech

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Τι είπε για τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ποιο είναι το σχέδιο του για το ασφαλιστικό. "Προβληματική" η συμφωνία για το Σκοπιανό.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την υπόθεση με το ένταλμα σύλληψης της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη, έπειτα από μήνυση για συκοφαντία που υπέβαλε εναντίον της ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνη.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha, έκανε λόγο για «πρωτοφανές» γεγονός και για «ακατάσχετη επιχείρηση λασπολόγησης πολιτικών αντιπάλων, που έχει σκοπό να αποπρασανολίσει από τα μεγάλα προβλήματα και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης».

«Αυτό που έγινε χθες είναι πρωτοφανές και μοναδικά στα ιστορικά της Μεταπολίτευσης να καταφθάνει ένα περιπολικό έξω από τα γραφεία μας και να ζητεί τη σύλληψη της κ. Ζαχαράκη για ένα πολιτικό σχόλιο το οποίο προσέβαλε τον κ. Βαξεβάνη. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη αν αισθάνεται ότι προσβάλλεται. Το θέμα είναι γιατί πρέπει να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου κι αυτή η διαδικασία να κινηθεί, με τόσο μεγάλη ταχύτητα στην περίπτωση της κ. Ζαχαράκη», είπε και πρόσθεσε: «O κ. Βαξεβάνης είναι ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα και ο βραχίονας λάσπης που χρησιμοποιεί το Μαξίμου κάθε φορά που πρόκειται να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά σε μένα, στην οικογένειά μου και στα στελέχη. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας».

Συνεχίζοντας είπε ότι "δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή, δεν λύνονται τέτοια ζητήματα με συλλήψεις". Υποστήριξε δε ότι επρόκειτο για ένα σόου με απώτερο στόχο να φοβηθούν τα στελέχη και να φιμωθεί η αντιπολίτευση. Διαβεβαίωσε όμως ότι η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και εξήγησε ότι "δεν είναι δυνατόν να αποφυλακίζονται χιλιάδες εγκληματίες που υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσουν. Ο νόμος δεν θα είναι περιστρεφόμενη πόρτα για να μπαίνουν και να βγαίνουν...Θα υπάρξουν πιο αυστηρές διατάξεις και θα ιδρυθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Οι φυλακές Κορυδαλλού είναι κέντρο που συντονίζεται η δράση των εγκληματιών αλλά και της τρομοκρατίας". Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Φλώρος δεν θα είχε βγει αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου. 

Για την επικείμενη ΔΕΘ ανέφερε: "Ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας τον ακούει η ελληνική κοινωνία; πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμόσει έστω και τμήμα από αυτά που λέει; Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την ικανότητα ούτε την πρόθεση να υλοποιήσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων". Αντίθετα σημείωσε η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα μείωσης των κρατικών δαπανών και της φορολογίας και προσέλκυσης επενδύσεων που θα αναπτύξει ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη. 

«Θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές» 

Αναφέρθηκε στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την αντικατάστασή του από ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Έδωσε έμφαση στην ανταποδοτικότητα του συστήματος που τώρα τιμωρεί την εργασία αντί να την επιβραβεύει. "Εμείς θα αλλάξουμε την ανταποδοτικότητα του συστήματος, αν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερα, αν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις στο τέλος λιγότερα. Επίσης θα δημιουργήσουμε έναν κεφαλαιοποιητικό δεύτερο πυλώνα όπου θα συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας. Θα είναι σαν ένας αποταμιευτικός κουμπαράς που θα τον διαχειρίζεται τα επικουρικά και στα οποία θα συμμετέχει ενδεχομένως ο ιδιωτικός τομέας. Οι κρατήσεις για το επικουρικό θα παραμείνουν στο ίδιο ύψος, 7%, και θα είναι ένας πλήρως ατομικός κουμπαράς".

Τρίτο σημείο που θα αλλάξουμε είναι το ύψος των εισφορών, οι υψηλές εισφορές ευνοούν την εισφοροδιαφυγή. Εμείς θα μειώσουμε τις εισφορές από το 20% στο 15% σε βάθος μίας τετραετίας".

Μητσοτάκης - συνέντευξη

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές που θα κάνει θα είναι πάντα υπό τον όρο της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας και εξήγησε: "Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. Τελείωσε το τρίτο πρόγραμμα αυτό ήταν γνωστό. Ωστόσο σκοπός ήταν να αποκαταστήσει η χώρα την πρόσβαση της στις αγορές. Σήμερα αυτό δεν ισχύει, η κυβέρνηση έχει πάρει σκληρά μέτρα δίχως να έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές. Είναι τραγική η αποτυχία του κ. Τσίπρα που δεν έφερε την χώρα σε τροχιά κανονικότητας. Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα του κ. Τσίπρα".

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι οι μειώσεις φόρων είναι κοστολογημένες και εξισορροπούνται από τις μειώσεις δαπανών στο δημόσιο τομέα με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και με εκχώρηση τμημάτων του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα. "Το μεγάλο στοίχημα για την χώρα είναι προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη. Με 1,5% και 2% δεν πάμε πουθενά", είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι "δεν θα κάνουμε απολύσεις στο δημόσιο, ωστόσο θα προσλαμβάνουμε έναν υπάλληλο για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Επίσης το δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει εκεί που έχει ανάγκη, πρώτη προτεραιότητα η υγεία και μετά οι παιδικοί σταθμοί και η παιδεία. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να στήσουμε πελατειακό κράτος". 

«Πέρασε και δεν ακούμπησε ο ανασχηματισμός»

Για τον ανασχηματισμό είπε ότι "πέρασε και δεν ακούμπησε, ήταν ένας αδιάφορος ανασχηματισμός μίας κυβέρνησης που φεύγει, κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον. Εκείνο όμως που είναι αντιαισθητικό είναι το τεράστιο σχήμα".

Για την δική του κυβέρνηση είπε ότι θα είναι ένα μικρό και σφιχτό σχήμα, δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί σε κανένα υπουργείο, θα υπάρξουν συγχωνεύσεις υπουργείων. "Θα ήθελα ακόμη και τους δύσπιστους πολίτες να τους εκπλήξω" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Θέλω να κυβερνήσω με την γενιά μου και με μικρότερους. Πρόσωπα με φθορά εξουσίας δεν θα τα δείτε στην κυβέρνησή μου αλλά θα δείτε πρόσωπα που δεν θα είναι από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Θα κάνω τις πιο αξιοκρατικές επιλογές όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τις θέσεις γενικών γραμματέων και στελεχών για όλο το δημόσιο, δεν έχω να εκπληρώσω εσωκομματικά γραμμάτια". 

Μητσοτάκης - συνέντευξη

«Προβληματική η συμφωνία για το Σκοπιανό» 

Για την συμφωνία για το σκοπιανό είπε ότι είναι προβληματική και ότι το τηλεγράφημα των Wikileaks απέδειξε ότι η μόνιμη διεκδίκηση των Σκοπίων, περισσότερο και από το όνομα ήταν η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα. Αυτό το δώσαμε δίχως να πάρουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό κουμπώνει σε ένα αλυτρωτισμό που δεν είχε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο". Ρώτησε δε "πώς αισθάνονται οι Έλληνες όταν ακούνε τον κ. Ζάεφ να λέει ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά". Είπε ακόμη ότι "δεν θα την κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη βουλή αν γίνουμε κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να αλλάξουμε τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας..." Είπε ακόμη ότι αν δεν κυρωθεί δεν υπάρχει συμφωνία ωστόσο αντίθετα με την προοπτική της ΕΕ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι σύντομη διαδικασία και "η διαδικασία για το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει". 

«Να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου» 

Τέλος ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου λέγοντας ότι "πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα απέναντι σε χιλιάδες υποψηφίους. Το παρόν σύστημα είναι ένα σύστημα με προβλήματα ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Αυτό θα γίνει με το νέο σχέδιο Γαβρόγλου. Τι σημαίνει ο διαχωρισμός των πανεπιστημίων σε καλά και σκάρτα; Μήπως κοροϊδεύουμε τους νέους όταν τους λέμε ότι θα μπείτε σε ένα τμήμα που δεν έχει αξία;".

Είπε ακόμη ότι "η ΝΔ δεν θα αλλάξει το εξεταστικό, για δύο χρόνια και μετά ξεκινώντας από τα παιδιά της τρίτης γυμνασίου θα χτίσουμε ένα νέο σύστημα...Ο υπουργός Παιδείας θα παραμείνει για τέσσερα χρόνια".

Κλείνοντας περιέγραψε το βασικό του μήνυμα που θα εκπέμψει και από την ΔΕΘ ότι "η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά και οι Έλληνες να νιώσουν ασφάλεια για το μέλλον. Ασφαλές μέλλον για τους Έλληνες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO