Κυβέρνηση

08 Σεπτεμβρίου 2018 10:07

Τσίπρας: η Μακεδονία να αποτελέσει την καρδιά της οικονομικής ανασυγκρότησης

Text to Speech

Ιστορική χαρακτήρισε τη φετινή ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, κατά την ξενάγησή του στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης. Η ατάκα για το Europa League.

Τσίπρας: η Μακεδονία να αποτελέσει την καρδιά της οικονομικής ανασυγκρότησης

Ιστορική χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι Πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, στο πλαίσιο βεβαίως που έχει συμφωνηθεί και που είναι τι ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που βγήκαν από μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Στη σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός είπε πώς η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση κα να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΘ

Ο κ Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί -όπως είπε- η ΔΕΘ ανοίγει εκ νέου τα φτερά της, και ευχαρίστησε τη διοίκηση για τις προσπάθειες που καταβάλει.

Εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ που παρουσίασε ο πρόεδρός της, Τάσος Τζήκας, το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, όταν θα συμπληρωθούν τα εκατό χρόνια της ΔΕΘ. Είπε ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την ανάπλαση και στο σημείο αυτό παρενέβη ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, λέγοντας στον κ. Τσίπρα ότι θα είναι αυτός ο Πρωθυπουργός που θα εγκαινιάσει και τη διοργάνωση του 2026.

«Με τον νέο εκθεσιακό χώρο θέλουμε να μπούμε στο Champions League!», είπε ο κ. Τζήκας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να του απαντήσει ότι στο Europa League είμαστε σίγουρα ήδη, κάνοντας ουσιαστικά αναφορά στον ΠΑΟΚ, την ομάδα που υποστηρίζει ο πρόεδρος της διοίκησης της ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε σε μία μπασκέτα, όπου έπαιζαν δύο παιδιά και ζήτησε τη μπάλα για να σουτάρει ο ίδιος. Όπως κι έγινε, ευστοχώντας με την δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας φωτογραφήθηκε με τα παιδιά, πριν συνεχίσει την περιοδεία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO