Κόμματα

19 Σεπτεμβρίου 2018 18:50

Ευρω-“πυρά” Mητσοτάκη κατά Τσίπρα για το μεταναστευτικό

Text to Speech

Τι είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ από την Σύνοδο του ΕΛΚ στο Σάλτσμπουργκ. Οι επαφές και οι συζητήσεις ενόψει ευρωεκλογών. Η απάντηση Τζανακόπουλου.

Ευρω-“πυρά” Mητσοτάκη κατά Τσίπρα για το μεταναστευτικό

Ευρω-«πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Σάλτσμπουργκ, όπου βρίσκεται για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο αυστριακό θέρετρο.

Σε δήλωση κατά την άφιξη του στην Σύνοδο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «Πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης σήμερα είναι να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της. Και η αποτελεσματική συ-φύλαξη των συνόρων πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Δυστυχώς, όμως, σήμερα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά απούσα από αυτή τη συζήτηση».

Όπως συμπλήρωσε, «είναι απούσα για τρεις λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι ότι η έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, απλά, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής κυβέρνησης. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι δυστυχώς επί της σημερινής κυβέρνησης, δημιουργήθηκε το κολαστήριο της Μόριας, το οποίο προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό».

«Και αυτό παρ’ ότι έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία, όμως, φαίνεται ότι έχουν χαθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της κυβερνητικής  αδιαφάνειας», κατέληξε στην δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε σειρά επαφών και συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφερντ Βέμπερ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αλεξάντερ Στουμπ. Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών.

Απάντηση Τζανακόπουλου στον Μητσοτάκη

Άμεση ήταν η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.  «Δε χάνει ευκαιρία να δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό ο κ. Μητσοτάκης. Με το που πήγε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αντί να εγκαλέσει τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους του για το ρόλο τους στο ξέσπασμα και τη στάση τους στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τα έβαλε πάλι με την ίδια του τη χώρα. Τέτοιες υπηρεσίες δεν τις χρειάζεται ο ελληνικός λαός. Του αρκούν ο κ. Όρμπαν και ο κ. Κουρτς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO