Διπλωματία

21 Σεπτεμβρίου 2018 19:40

Διπλωματική ανασκευή των “προκλητικών δηλώσεων” Ζάεφ για τη Μακεδονία

Text to Speech

Το παρασκήνιο και οι πιέσεις της Αθήνας οδήγησαν το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων στα Σκόπια να ανασκευάσει την επίμαχη συνέντευξη.

Διπλωματική ανασκευή των “προκλητικών δηλώσεων” Ζάεφ για τη Μακεδονία

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η απόπειρα του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων να μεταδώσει μία αλλοιωμένη εκδοχή της συνέντευξης του Σκοπιανού Πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, στην οποία μεταξύ άλλων φερόταν να λέει πως «η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Υπάρχει μόνο η δική μας Μακεδονία και καμία άλλη στον κόσμο.»

Όπως ήταν φυσικό, η επίμαχη συνέντευξη δεν άργησε να ανάψει φωτιές στην Αθήνα. Άμεση ήταν η διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας, που είχε ως αποτέλεσμα το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων να ανασκευάσει τις δηλώσεις ως εξής: «Όλοι γνωρίζουμε πως ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα άλλο μέρος της είναι στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα της είναι στη χώρα μας. Κανείς δεν θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει τη Μακεδονία μας».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός εξήρε τη στάση των ΗΠΑ. Όπως είπε, «οι ΗΠΑ ήταν στο πλευρό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για την επίλυση του ονοματολογικού με την Ελλάδα» και ότι η στήριξή τους προς τα Σκόπια θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO