Κόμματα

24 Σεπτεμβρίου 2018 20:56 Τελευταία ενημέρωση : -

Διμέτωπη επίθεση Μητσοτάκη για Προσφυγικό και συλλήψεις δημοσιογράφων

Text to Speech

Τι είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ και τι υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος για τα κονδύλια από την ΕΕ. Η δηκτική απάντηση του Μαξίμου για τους δημοσιογράφους του "Φιλελεύθερου".

Διμέτωπη επίθεση Μητσοτάκη για Προσφυγικό και συλλήψεις δημοσιογράφων

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για την κατάσταση στη Μόρια, όσο και για τη σύλληψη των τριών δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” μετά την μήνυση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε και στην διαχείριση κονδυλίων για το Προσφυγικό.

Αναφερόμενος στο Προσφυγικό, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι ντροπιαστικά  όσα συμβαίνουν στη Μόρια, ενώ έκανε λόγο για τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο.

«Όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας. Και για τη ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η Κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, όπως λένε πλέον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Για την σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” είπε ότι «η Κυβέρνηση, αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική. Το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου.  Όχι γιατί τον συκοφάντησαν. Αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών. Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τρεις δεσμεύσεις, λέγοντας «Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους. Δεύτερον, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, θα έρθει στο φως. Τρίτον, η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική: Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».


"Πόλεμος" Μαξίμου - ΝΔ 

Απαντώντας σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι «η αναπαραγωγή της συκοφαντικής αθλιότητας του «Φιλελεύθερου» από τον κ. Μητσοτάκη, απλώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά, την αθεράπευτη ροπή του προς τον λαϊκισμό. Τη στιγμή που η χώρα πληρώνει από το υστέρημά της, για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη, αντί να προσφύγει στον εισαγγελέα, αν πιστεύει και στο ελάχιστο όσα ως αρχισυντάκτης μιας τοξικής εφημερίδας «αποκαλύπτει».  

Ο αρχηγός της ΝΔ είναι ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή κίτρινης δημοσιογραφίας, η οποία υποβιβάζει την ενημέρωση σε συκοφαντική επιχείρηση. Είναι όμως και ηθικός αυτουργός της μαύρης προπαγάνδας, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η φασιστική επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.  Προφανώς, όσο ξεφουσκώνουν οι αυταπάτες του για τους συσχετισμούς στην κοινωνία, τόσο θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα φουσκώνει ο λαϊκισμός, το κύμα λάσπης, και η ακροδεξιά πόλωση από τον ίδιο, και την ακροδεξιά παρέα, που έχει εγκαταστήσει στην κορυφή της ΝΔ».

«Στο Μαξίμου βρίσκονται πια σε διαρκές παραλήρημα» τονίζει η ΝΔ σχολιάζοντας τα όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για τη δήλωση Μητσοτάκη. Πηγές της ΝΔ προσθέτουν πως «πραγματικά αξίζει όλοι οι πολίτες να διαβάσουν το σημερινό non paper μιας non paper κυβέρνησης».

Εν τω μεταξύ, στην Βουλή έφερε το θέμα της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων για το Προσφυγικό Το Ποτάμι, με ερώτηση σε 8 Υπουργούς.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO