Κόμματα

17 Οκτωβρίου 2018 16:41

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση Παπαγγελόπουλου - Χατζηδάκη

Text to Speech

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την αποπομπή του Υπ. Δικαιοσύνης. Για παρανοϊκή προσπάθεια στοχοποίησής του, έκανε λόγο ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση Παπαγγελόπουλου - Χατζηδάκη

Την παραίτηση ή την αποπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ζήτησε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης να κάνει λόγο για «ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησης» του ίδιου.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης είπε:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”.  

Με άλλα λόγια: Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη».

«Για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου: «Άλλη μια ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής μου. Εγώ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών που έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Ουδεμία αναφορά έκανα για διώξεις πολιτικών. Είναι προφανής λοιπόν η παραποίηση των λόγων μου. Αλλά όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται…»

«Η “άγνωστη” φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης.

Επανερχόμενος στο ζήτημα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «ο κ. Παπαγγελόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει αδικαιολόγητα» και τον κάλεσε να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  1. Ποιο ήταν το προγκρόμ συλλήψεων που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση;
  2. Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που εννοεί;
  3. Ποιοι είναι οι άλλοι, αν όχι οι χρυσαυγίτες;

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Παπαγγελόπουλο!», επανέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO