Βουλή

12 Νοεμβρίου 2018 17:53

“Kάντε μου πρόταση μομφής για τον Κατσίφα” η απάντηση Κακλαμάνη στην αποδοκιμασία της Διάσκεψης των Προέδρων

Text to Speech

Τι είπε ο Νίκος Βούτσης, πως τοποθετήθηκαν τα κόμματα. Αρνήθηκε παραβίαση του Κανονισμού ο "ελεγχόμενος" Αντιπρόεδρος της Βουλής.

“Kάντε μου πρόταση μομφής για τον Κατσίφα” η απάντηση Κακλαμάνη στην αποδοκιμασία της Διάσκεψης των Προέδρων

Αποδοκίμασε η Διάσκεψη των Προέδρων την πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να τηρήσει η Βουλή ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε πως ήταν μια πρωτοβουλία που έπρεπε να αποφευχθεί, καθώς οι θέσεις των κομμάτων είναι γνωστές και είναι αρκετά διαφορετικές.

«Έγινε μία συζήτηση αρκετά αναλυτική, έλαβαν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Από όλες τις άλλες πλευρές, χωρίς να ανέβουν οι τόνοι ειπώθηκε ό,τι έπρεπε να ειπωθεί. Η  πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία η οποία έπρεπε να αποφευχθεί», είπε ο κ. Βούτσης, συμπληρώνοντας πως είναι αυτονόητη και η έκφραση της λύπης προς τους οικείους, όπως αυτονόητο είναι κι αυτό που ζητούν οι ελληνικές αρχές, δηλαδή τη  διερεύνηση σε βάθος όλων των περιστατικών που οδήγησαν σε αυτό το θάνατο. «Κάθε κόμμα είχε και έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του, άρα αφού ήταν γνωστές  οι θέσεις των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία», είπε.

Νικήτας Κακλαμάνης

Στη συζήτηση τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αρνήθηκε ότι παραβίασε τον Κανονισμό της Βουλής. «Αν θεωρείτε ότι παραβίασα  τον Κανονισμό κάντε μου  πρόταση μομφής. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο εγώ μιλάω για δολοφονία», φέρεται να είπε.

Η ΝΔ τάχθηκε στο πλευρό του Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ θετική στάση κράτησε και η  Χρυσή Αυγή η οποία ζήτησε από την προηγούμενη εβδομάδα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης μίλησε για λάθος πολιτική κίνηση, υποστηρίζοντας ότι οι βουλευτές που ήταν παρόντες αιφνιδιάστηκαν, γιατί αυτά έγιναν σε χρόνο dt και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Πρόσθεσε ακόμη, ότι το συμβάν για τα αίτια θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα διερευνάται και ότι το γεγονός δυστυχώς αξιοποιείται από ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις. Από την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης υποστήριξε ότι από τη στιγμή που  ο κ. Κακλαμάνης πήρε την συναίνεση του Σώματος για την ενός λεπτού σιγή, αυτή ήταν τυπικά νόμιμη, επανέλαβε ωστόσο, πως για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων.

VIDEO