Γενικά

19 Νοεμβρίου 2018 12:47

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Text to Speech

Στην επιστολή της παραίτησης του, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν, αφήνοντας «αιχμές» για την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Ιωάννης Τσιάλτας.

Στην επιστολή της παραίτησης του, επισημαίνει τους βασικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή, εστιάζοντας «στην αδυναμία ή μάλλον στην αδιαφορία του ΥΠΑΑΤ να εξασφαλίσει την λειτουργία του φορέα, καθώς και στην διαφαινόμενη βούληση να παρεκκλίνει ο φορέας από το κύριο έργο του που είναι η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας».

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του αυτή, σύμφωνα με όσο αναφέρονται στην επιστολή του, «έπαιξαν και οι εξελισσόμενοι σχεδιασμοί άλλων υπουργείων να διασπάσουν τον επίσημο έλεγχο τροφίμων και με τον τρόπο αυτόν να υπονομεύσουν όλο το έργο που έχει επιτευχθεί με την ίδρυση και λειτουργία του ΕΦΕΤ, αλλά και την εμφανή αδιαφορία της νέας πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει το θέμα».

VIDEO