Κόμματα

13 Δεκεμβρίου 2018 15:05

Νέα πυρά της αντιπολίτευσης κατά Μαξίμου για την υπόθεση Πετσίτη

Text to Speech

Απαντήσεις από Τσίπρα-Παππά αξιώνουν ΝΔ και ΔΗΣΥ. Η υπόθεση δεν σχετίζεται με τη Κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο Γιώργος Κυρίτσης.

Νέα πυρά της αντιπολίτευσης κατά Μαξίμου για την υπόθεση Πετσίτη

Για «μείζον θέμα ηθικής τάξης» αναφορικά με την υπόθεση Πετσίτη, έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, καλώντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις.

Όπως είπε: «ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει τι γνώριζε για το πιο μεγάλο σκάνδαλο του τελευταίου διαστήματος» για να συμπληρώσει αργότερα: «Μετά την αμήχανη και εκκωφαντική σιωπή του Μαξίμου αποκαλύπτεται ότι ο Πετσίτης ήταν συμμαθητής και κολλητός του κ. Παππά. Δεν ήταν απλώς φίλος Παππά αλλά εγκαταβιούσε στα υπόγεια του Μαξίμου, άρα το Μαξίμου οφείλει να απαντήσει αν οι καταγγελίες του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθύνοντα της ΔΕΠΑ, κ. Κιτσάκου, ότι δηλαδή έπαιρνε εντολές από τον Πετσίτη και του έφερνε οδηγίες, αληθεύουν ή όχι. Και η Δικαιοσύνη οφείλει να εμπλουτίσει τις δικογραφίες με τα νεότερα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς επιμένουν να τηρούν σιγήν ιχθύος για τη στενή σχέση τους με τον Μανώλη Πετσίτη», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Αφού υπενθύμισε πως «ο Μανώλης Πετσίτης είναι το πρόσωπο που, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο, επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ “ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου”, η κα Σπυράκη έθεσε τρία ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό:

  • Ποιος είναι ο ρόλος του του Μανώλη Πετσίτη;
  • Με ποια  ιδιότητα  μπαινόβγαινε και φωτογραφιζόταν στο Μαξίμου;
  • Ποιες είναι οι σχέσεις του με το δικηγόρο των off shore, Αρτέμη Αρτεμίου, που επίσης μπαινόβγαινε στο Μαξίμου;

«Η υπόθεση Πετσίτη δεν συνδέεται με την Κυβέρνηση», δήλωσε κατηγορηματικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”, ο κ. Κυρίτσης είπε: «Αν διαβάσω ότι κάποιος με παράνομο τρόπο πήρε κρατικό χρήμα ή έκανε κάτι που να σχετίζεται με αθέμιτες μεθόδους πλουτισμού, ή το ένα ή το άλλο, θα με απασχολήσει. Προς το παρόν, δεν έχω δει κάτι το οποίο να μου φαίνεται ότι σχετίζεται με τον άνθρωπο ή με την Κυβέρνηση. Από τη στιγμή που δεν συνδέεται με την Κυβέρνηση, όταν κάποιος ιδιώτης παίρνει χρήμα από άλλον ιδιώτη που δεν είναι κρατικό, δεν το ξέρω το ζήτημα».

Σε ερώτηση πώς σχολιάζει τα λεγόμενα ότι ιδιώτης πήρε χρήματα για να διευκολύνει με τις γνωριμίες του στην Κυβέρνηση συγκεκριμένες επιχειρήσεις, απάντησε: «Δεν ξέρω, αν διατυπωθεί αυτή η κατηγορία με κάποιον τρόπο, που κάπου να πατάει, γιατί προς το παρόν η κατηγορία που έχω ακούσει είναι ότι κάποιος γνωστός κάποιου, δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO