Διπλωματία

17 Δεκεμβρίου 2018 19:00

Στο πλευρό των πυρόπληκτων η Πρεσβεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης

Text to Speech

Εθελοντική δράση με πρωτοβουλία των φοιτητών από την Σερβική Δημοκρατία οι οποίοι φοίτησαν στην Ελλάδα.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων η Πρεσβεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης

Με πρόταση του πρέσβη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Μπράνκο Ντόκιτς (Branko Dokic) και με πρωτοβουλία των φοιτητών από την Σερβική Δημοκρατία οι οποίοι φοίτησαν στην Ελλάδα ως υπότροφοι την Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με την διοργάνωση του Σερβικού συλλόγου «Μπαστιόνικ» (Bastionik) από την Μπάνια Λούκα και του Συλλόγου τέκνων των πεσόντων αγωνιστών «Νάσλετζε» (Nasljedje-Κληρονομιά) από το Τρέμπινιε έγινε η εθελοντική δράση με σκοπό την ενίσχυση του αδελφικού μας Ελληνικού λαού που έζησε μεγάλες πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2018, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

"Επίσης, αυτήν την εθελοντική αδελφική δράση έχει στηρίξει εν πολλοίς και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία οπού στους ιερούς ναούς της συλλεγόταν το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας. Εξάλλου, ανοίχτηκε ειδικός λογαριασμός καθώς και αριθμός κινητού τηλεφώνου για την συγκέντρωση χρημάτων.

Κατά την διάρκεια αυτής της εθελοντικης δράσης η οποία διήρκησε τρεις μήνες έχουν μαζευτεί 13.290 €. Το πόσο έχει κατατεθεί στον ιδικό λογαριασμό της Μητροπόλεως Κηφισίας στην περιφέρεια της οποίας και έγιναν οι πυρκαγιές. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για τους πυρόπληκτους που έχουν υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά, για την ανακαίνιση ή και το κτίσιμο καινούργιων κατοικιών καθώς και για άλλες ανάγκες με σκοπό την αποκατάσταση και την ομαλοποίηση της καθημερινότητάς τους.

Εθελοντική δράση - Πρεσβεία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Με την δράση αυτή δείξαμε ότι ο Σερβικός λαός της Σερβικής Δημοκρατίας δεν έχει ξεχάσει τον ορθόδοξο Ελληνικό λαό στα πάθη του, αλλά του έτεινε την αδελφική χείρα βοηθείας ό,τι ακριβώς έκανε για μας και ο Ελληνικός λαός στις δυσκολίες και στα πάθη μας από τον Α΄ Παγκόσμιο μέχρι και τον τελευταίο Αμυντικό-πατριωτικό πόλεμο (1991-1995)", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

VIDEO