Γενικά

20 Δεκεμβρίου 2018 12:00

Τηλεφωνικές απειλές καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς

Text to Speech

Ποιους «δείχνει» ο τέως ΥΠΕΞ για τις απειλές που δέχθηκε. Η ανακοίνωση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ και το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Τηλεφωνικές απειλές καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς

Τηλεφωνικές απειλές καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, λίγη ώρα αφού πρότεινε έλεγχο μυστικών κονδυλίων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «γνωστούς αγνώστους του παρακράτους της πολιτικής ζωής», ενώ επιρρίπτονται ευθύνες στους Πάνο Καμμένου και τη Νέα Δημοκρατία για στοχοποίηση του τέως Υπουργού Εξωτερικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Οι γνωστοί άγνωστοι, το παρακράτος της πολιτικής ζωής, απείλησαν σήμερα τηλεφωνικώς τον Ν. Κοτζιά, λίγες μόλις ώρες μετά την πρόταση του για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων, όπως είναι τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, και ειδικότερα η ΕΥΠ. 

Το ΠΡΑΤΤΩ επαναλαμβάνει το αυτονόητο: κέντρο όλων των αποφάσεων και της πολιτικής ζωής του τόπου είναι το Κοινοβούλιο. Συνεπώς, άμεση υποχρέωση μιας δημοκρατικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη δυνατότητα ειδικού κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΕΥΠ, όπως στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Επίσης, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ΝΔ και Π. Καμμένος, που στοχοποιόντας συνεχώς τον Ν. Κοτζιά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε άφρονες να στρέφονται εναντίον του. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η τακτική τους υποσκάπτει τη Δημοκρατία και σκάβει τον λάκκο που θα βρεθούν και οι ίδιοι.

Ο Πρόεδρος της Κίνησης δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται, ούτε θα υποκύψει στις παράλληλες δομές προς τη Δημοκρατία που εκ φεύγουν του ελέγχου της. Καλούμε τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν άμεσα τις συστηματικές απειλές κατά του Ν. Κοτζιά και να συλλάβουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των συνεχιζόμενων απειλών".

“Οι απειλές κατά της ζωής του Νίκου Κοτζιά είναι άλλη μια απόδειξη για το πού οδηγεί ο κατήφορος του τυφλού εθνικισμού και η καλλιέργεια του μίσους. Ο Νίκος Κοτζιάς υπηρέτησε την πατρίδα με αφοσίωση και αποφασιστικότητα ως υπουργός Εξωτερικών και ουδείς, με οποιοδήποτε πρόσχημα, μπορεί να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του και πολύ περισσότερο να απειλεί με φασιστικό θράσος και δειλία τη ζωή του”, ανέφερε σε μήνυμα του στο Twitter o Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας - Κοτζιάς - tweet

 Τσίπρας - Κοτζιάς - tweet

VIDEO