Κόμματα

27 Δεκεμβρίου 2018 10:26

ΑΝΕΛ: η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτρέπει τις αλυτρωτικές τάσεις των Σκοπιανών

Text to Speech

Ζητούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην επικυρώσουν τη συμφωνία, υποστηρίζοντας πως δεν εξασφαλίζει μία βιώσιμη λύση.

ΑΝΕΛ: η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτρέπει τις αλυτρωτικές τάσεις των Σκοπιανών

«Ο ασυγκράτητος Ζάεφ και με τις νέες του δηλώσεις επιβεβαιώνει ότι καμία συμφωνία που παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας, δεν μπορεί να αποτρέψει αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σχολιάζοντας την πρόσφατη τοποθέτηση του Σκοπιανού Πρωθυπουργού σε συνέντευξή του.

«Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουμε να ζητούμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ταυτιστούν με την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, καθώς και με τη μόνη εθνική γραμμή που χαράχτηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών το 1992, υπό την Προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η οποία δεν επιτρέπει τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας», διεμήνυσε.

Ο κ. Τοσουνίδης συμπλήρωσε πως «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι σε αυτή την κατεύθυνση, πιστεύοντας ακράδαντα ότι καμία ενδιάμεση επιλογή που να περιλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας, δεν μπορεί να εξασφαλίσει βιώσιμη λύση, αποτρέποντας αλυτρωτικές τάσεις σε βάρος της Πατρίδας μας, αλλά και κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα την ειρηνική συνύπαρξη των λαών».

Στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ “ανακατεύει ξανά την τράπουλα”, δηλώνοντας δημόσια ότι έχει ως τώρα εξασφαλίσει 76 ψήφους για την τελική ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης. Αφήνει μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαδικασία, που θα αρχίσει στις 9 Ιανουαρίου στη βουλή των Σκοπίων, να συντμηθεί και η “καυτή πατάτα” να περάσει στην Αθήνα πριν από τις 15 Ιανουαρίου.

Σε κάθε ευκαιρία, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός φροντίζει να διαμηνύει στους συμπατριώτες του πως η Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. «Ενισχύουμε την αξιοπρέπεια της “Μακεδονίας”. Έως τώρα ήμασταν η FYROM. Κανείς δεν μας αμφισβητεί είτε για την ταυτότητα είτε για την επίσημη γλώσσα, που είναι η μακεδονική», υποστήριξε σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο της πατρίδας του.

VIDEO