Γενικά

04 Ιανουαρίου 2019 14:56

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα

Text to Speech

Τι θα κάνει και ποιους θα συναντήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα

Η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ανγκελα Μέρκελ, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε πριν η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Φιτς, το απόγευμα της Πέμπτης η ‘Ανγκελα Μέρκελ θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με Ελληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Προγραμματισμένη είναι επίσης συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καθώς ο σχεδιασμός της επίσκεψης, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος, δεν έχει ολοκληρωθεί,  δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές, κυρίως όμως σε ό,τι αφορά τους χρόνους και όχι το περιεχόμενο.

Ερωτηθείς σχετικά με το ρόλο που θα διαδραματίσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα, η κ. Φιτς απάντησε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω αν η Καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω επί της αρχής ότι η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά την συμφωνία για την διευθέτηση της διαμάχης του ονόματος και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να λυθεί. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO