Κυβέρνηση

08 Ιανουαρίου 2019 12:52

Χρυσοβελώνη: δεν στάθηκε εφικτό να μιλήσω με τον Πάνο Καμμένο

Text to Speech

Η απάντηση στο σενάριο προσέγγισης του Πρωθυπουργού προς στελέχη των ΑΝΕΛ. Τι είπε για τη Συμφωνία η υφυπουργός Εσωτερικών.

Χρυσοβελώνη: δεν στάθηκε εφικτό να μιλήσω με τον Πάνο Καμμένο

Η υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6  εξαπέλυσε «καρφί» για τον Πάνο Καμμένο και τη ρητορική που χρησιμοποίησε τα προηγούμενα 24ωρα για προδότες και αποστασία.

«Να μην φέρουμε στη χώρα τον εθνικό διχασμό. Ακούγονται κουβέντες περί αποστατών και προδοτών που εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνη» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξέφρασε τη διαφωνία της με ενδεχόμενη αποχώρηση τώρα των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση λέγοντας ότι «στην παρούσα φάση η λήψη οποιασδήποτε απόφασης είναι παρακινδυνευμένη αφού δεν έχουμε όλα τα δεδομένα (σ.σ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών)».

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει τα τελικά κείμενα εδώ, για ποιο λόγο να σηκωθεί αυτό το τσουνάμι, δεν έχω καμία απολύτως εξήγηση εκεί εστιάζεται και η αντίρρησή μου» εξήγησε η κυρία Χρυσοβελώνη.

Η ίδια υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας δεν έχει προσεταιριστεί κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για κανένα από εμάς. Από την πλευρά του πρωθυπουργού και της κυβέρνηση δεν υπάρχει κανενός είδους συναλλαγή, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω πώς χωρίς να έχουμε τα δεδομένα έχουμε αυτή την αναταραχή».

Όπως είπε «αυτό που απομένει είναι σημαντικό απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Όλα τα βήματα πρέπει να γίνουν με νηφαλιότητα και ήρεμο τρόπο».

Αναφερόμενη στις χθεσινές της δηλώσεις που είχαν άρωμα «ανταρσίας» η υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αυτό που είπα εγώ ήταν ότι καταρχήν αυτή η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της και αυτό πρέπει να γίνει γιατί είμαστε στο πιο εποικοδομητικό κομμάτι του έργου της κυβέρνησης» κάνοντας λόγο για «περιττό θόρυβο που διαταράσσει τις ομαλότητες στην κοινωνία».

«Θα πρέπει να αφήσουμε να εξελιχθούν οι κρίσιμες διαδικασίες στη γείτονα και εφόσον το κείμενο έρθει στην Ελλάδα να μελετήσουμε προσεκτικά τα κείμενα και ο καθένας με ψυχραιμία να λάβει τις αποφάσεις του με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Εγώ αυτό τα πράξω» πρόσθεσε.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι αν και προσπάθησε να μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο για ευχές την περίοδο των Χριστουγέννων «αυτό δεν στάθηκε εφικτό. Ίσως δεν στάθηκε εφικτό λόγω του φορτωμένου προγράμματος του προέδρου των ΑΝΕΛ». Συμπλήρωσε, δε, ότι «ενημερώθηκα αρκετά καθυστερημένα» για τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ την Τετάρτη και «εγώ είχα ήδη πριν τις γιορτές ανειλημμένο πρόγραμμα επισκέψεων και θα είμαι στην Πάτρα».

VIDEO