Κόμματα

20 Ιανουαρίου 2019 10:21

Καμμένος: Συνταγματική εκτροπή η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Παυλόπουλο

Text to Speech

"Τελεσίγραφο" στον Αλέξη Τσίπρα για την απομάκρυνση πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση.

Καμμένος: Συνταγματική εκτροπή η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Παυλόπουλο

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιχειρεί να βάλει στο «κάδρο» για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «με τη συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας… Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής».

«Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής… Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη» ανέφερε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ακόμα ότι η σύμβαση για τις Πρέσπες που θα έρθει στη Βουλή είναι αλλοιωμένη, γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες. «Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένο» παρατήρησε. 

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για "Μακεδόνες" και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Τσίπρας - Καμμένος - ρήξη - συγκυβέρνηση - παραίτηση

«Τελεσίγραφο» στον Τσίπρα

Παράλληλα, εξαπέλυσε «μύδρους» προς τα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση, στέλνοντας «τελεσίγραφο» στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως εάν ο Αλέξης Τσίπρας κρατήσει τους υπουργούς και υφυπουργούς των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, τότε “δεν θα μπορέσει να ξαναπεράσει νομοσχέδιο.”

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση σε Κουντουρά, Κόκκαλη και Κουίκ. Ανέφερε πως Κουντουρά και Κόκκαλης είχαν συμφωνήσει μαζί του για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο ξαφνικά άλλαξαν στάση και τάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Τέρενς Κουίκ δήλωσε πως παρ’ ότι τον έκανε δύο φορές υπουργό, εκείνος χρησιμοποιήσει αυτές τις θέσεις για να τον “χτυπήσει” και να του γυρίσει την πλάτη.

Η επίθεση του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση συνεχίστηκε με προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ανεβάζοντας μία γελοιογραφία που δείχνει τους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους τον έναν δίπλα στον άλλον στα υπουργικά έδρανα.

«Ακραίοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια» φέρεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Πάνος Καμμένος του απαντά πως «Αυτοί που σε έκαναν πρωθυπουργό»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO