Γενικά

06 Φεβρουαρίου 2019 11:29

Δανέλλης: ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του ‘15

Text to Speech

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής, παραδέχτηκε ότι οι επιστολές στήριξης των «6» στην Κυβέρνηση είναι μια ανορθόδοξη πρακτική, αλλά απαντά στις προσπάθειες για «κοινοβουλευτικό βραχυκύκλωμα»

Δανέλλης: ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του ‘15

Είμαι συνεπής και σταθερός στις απόψεις μου, δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Σπύρος Δανέλης, κληθείς να σχολιάσει παλιότερες δηλώσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε δε, «ο ΣΥΡΙΖΑ του 15 είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς δεν έχει σχέση με το καταστροφικό το πρώτο 7μηνο του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στις επιστολές των έξι βουλευτών που δήλωσαν ότι στηρίζουν όλα τα μελλοντικά νομοσχέδια της κυβέρνησης ο κ. Δανέλλης παραδέχθηκε ότι πρόκειται για «ανορθόδοξη πρακτική» για την οποία υποστήριξε ότι «έρχεται να απαντήσει σε μια ανορθόδοξη προσπάθεια για κοινοβουλευτικό βραχυκύκλωμα».

«Η προσπάθεια πρόκλησης δυσχερειών προκειμένου να μην συνεχιστεί το κοινοβουλευτικό έργο της Βουλής, προκάλεσε την αντίδραση αυτή» πρόσθεσε, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».

Όσον αφορά τις περιπτώσεις των Ζουράρι-Παπαχριστόπουλου που παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ στηρίζοντας ταυτόχρονα τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Δανέλλης είπε ότι «πρέπει να υπάρξει ξεκαθάρισμα με το στάτους των δύο βουλευτών. Η δική μου η πορεία παρά τις λοιδωρίες είναι ξεκάθαρη, εγώ διαγράφηκα από το Ποτάμι».

Σε επόμενο σημείο, μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της παραίτησής τους από το κόμμα των ΑΝΕΛ γιατί αυτό «θα βοηθούσε πάρα πολύ στο να ομαλοποιηθεί ένα ζήτημα που προκαλεί προβλήματα».

Στην παρατήρηση ότι ο ίδιος είχε πει πως θα δώσει μόνο ψήφο εμπιστοσύνης ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε ότι «δεν είχα πει μόνο Πρέσπες αλλά ψήφο εμπιστοσύνης που προκάλεσαν οι Πρέσπες».

Χαρακτήρισε «αχαρακτήριστη και ανίερη» τη συμμαχία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι οι βουλευτές που προήλθαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου και τώρα στηρίζουν την κυβέρνηση «έκαναν άλλες επιλογές τώρα και είναι θέμα δικό τους».

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, εμένα με ενδιαφέρει η προώθηση της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO