Κόμματα

05 Μαρτίου 2019 14:55

Γεννηματά: οι φόροι και οι περικοπές επιδείνωσαν το δημογραφικό πρόβλημα

Text to Speech

Επίθεση στην Κυβέρνηση για την πολιτική της έναντι των οικογενειών, εξαπέλυσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, προτείνοντας σειρά μέτρων.

Γεννηματά: οι φόροι και οι περικοπές επιδείνωσαν το δημογραφικό πρόβλημα

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της επιδείνωσε περαιτέρω το ήδη οξυμένο δημογραφικό πρόβλημα, άσκησε από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται η έκθεση της διακομματικής επιτροπής, η Φώφη Γεννηματά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξοντωτική φορολόγηση και οι περικοπές που επέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδείνωσαν την κατάσταση. Όλα στο βωμό των υπερπλεονασμάτων , κόψιμο των κοινωνικών παροχών και σε "αντάλλαγμα" επιστρέφουν - με την μορφή προσωρινών επιδομάτων – 1 στα 10 από αυτά που  έχασαν οι πολίτες, Αυτή την κατάσταση πρέπει να ανατρέψουμε», είπε και τόνισε την ανάγκη πολιτικής ανατροπής και προοδευτικής αλλαγής.  

«Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα για νέες κοινωνικές κατακτήσεις που θα δώσουν πραγματική ελπίδα στη ζωή τους. Μπορούμε να εγγυηθούμε και το γνωρίζουν ότι εμείς δεν θα διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες τους όπως έκανε ο  κ. Τσίπρας», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα της θα επιδιώξει χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις την προώθηση .κοινωνικών μέτρων.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης κινήτρων στα νέα ζευγάρια για να κάνουν παιδιά, «όχι μόνο με εφάπαξ μπόνους, αλλά στήριξη και για τα 3 πρώτα χρόνια», όπως είπε.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, δίνονται 200 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια για κάθε νέο παιδί με τους τρίτεκνους να αποκτούν τα δικαιώματα των πολυτέκνων. «Είναι ένα γενναίο μέτρο, κοστολογημένο, που αφορά κάθε νέο παιδί και το νέο μοντέλο οικογένειας και απαντά άμεσα στις δυσκολίες των νέων ζευγαριών.  Δίνεται παράλληλα με  τα επιδόματα παιδιού που καταβάλλονται σήμερα», είπε και αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου του κόμματός της που κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και προβλέπει μεταξύ άλλων εφάπαξ επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO