Κόμματα

12 Μαρτίου 2019 18:57

ΝΔ: δώρα σε Χρυσή Αυγή και κουκουλοφόρους οι απαράδεκτες μειώσεις ποινών

Text to Speech

Καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις επίμαχες ρυθμίσεις. Πάγια τακτική της ΝΔ η δημιουργία εντυπώσεων, σχολιάζει ο Υπ. Δικαιοσύνης.

ΝΔ: δώρα σε Χρυσή Αυγή και κουκουλοφόρους οι απαράδεκτες μειώσεις ποινών

«Το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει απαράδεκτες μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι «οι σκανδαλώδεις αυτές διατάξεις ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχοντας μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παρασκευαστήρια μολότοφ».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αναφέρεται ότι «Η εύνοια της Κυβέρνησης προς τη Χρυσή Αυγή δεν είναι καινούργια, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια καθυστερεί τη δίκη της με φαιδρά προσχήματα. Όπως δεν είναι καινούργια και η ανοχή της στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια εξευτελίζοντας την έννοια του ασύλου».

«Ως εδώ. Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να μην τις καταθέσει καν στη Βουλή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

διμοιρία - διμοιρίες - ΜΑΤ - μολότοφ - Εξάρχεια

Υπ. Δικαιοσύνης: πάγια τακτική και θεσμικό ατόπημα της ΝΔ η δημιουργία εντυπώσεων

Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων, που «αποτελεί πάγια τακτική και επαναλαμβανόμενο θεσμικό ατόπημα της ΝΔ» κάνει λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, απαντώντας στην ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από την Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως «Η Νέα Δημοκρατία προφανώς αγνοεί ή προσποιείται ότι αγνοεί τη διαδικασία η οποία τηρείται κατά την επεξεργασία των κωδίκων. Επαναλαμβάνουμε, ότι το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα αποτελεί την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δηλαδή  πόνημα έμπειρων και επιφανών δικαστικών λειτουργών, ακαδημαϊκών και δικηγόρων».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής, ότι η δημόσια διαβούλευση αποτελεί για εμάς, ουσιαστική και όχι τυπική διαδικασία, κατά την οποία προσδοκούμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Για το λόγο αυτό, όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί, θα κληθούν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης των κοινοβουλευτικών ομάδων προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Είναι επίσης γνωστό, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των δικαστηρίων, έχει δώσει λύσεις στο θέμα των αιθουσών και των δικασίμων, συμβάλλοντας καίρια στην επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής».

«Η δημιουργία εντυπώσεων σχετικά με τα θέματα λειτουργίας και απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα αποτελεί, δυστυχώς, πάγια τακτική και επαναλαμβανόμενο θεσμικό ατόπημα της ΝΔ», καταλήγει ο κ. Καλογήρου.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ - ΜΟΛΟΤΟΦ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΚΚΕ: ευνοείται η υπόδικη ηγεσία της Χρυσής Αυγής

«Η αναθεώρηση του αρ. 187 του Ποινικού Κώδικα, που προωθείται με το νέο σχέδιο και προβλέπει μειωμένο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αντικειμενικά ευνοεί την υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

«Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στη μέχρι τώρα μεγάλη καθυστέρηση της σχετικής δίκης, για την οποία έχει ευθύνη η κυβέρνηση», συμπληρώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO