Διπλωματία

15 Μαρτίου 2019 15:05

Συνάντηση Βούτση – Ντιμιτρόφ στην Βουλή

Text to Speech

Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, όσο και ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας, τόνισαν τη σπουδαιότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συνάντηση Βούτση – Ντιμιτρόφ στην Βουλή

Την πρώτη του επίσκεψη του στη Βουλή μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος έκανε και λογοπαίγνιο με το όνομα της συμφωνίας που στα αγγλικά είναι Πρέσπα, λέγοντας πως «δεν θέλουμε άλλη διαμάχη για το όνομα».

Ο κ. Ντιμιτρόφ μίλησε για μια πολύ καλή συμφωνία που κατατάσσει τις δύο χώρες στη σωστή πλευρά της ιστορίας και σημείωσε πως βάζει ένα τέλος σε προκαταλήψεις, ταμπού και στερεότυπα.

Στη συνομιλία που είχε με τον κ. Βούτση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανέφερε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια μικρή Ευρώπη στα Βαλκάνια και πως δεν θα ησυχάσει μέχρι να πείσει όλους τους πολίτες και των δύο χωρών ότι  συμφωνία ότι είναι επωφελής για τις δύο χώρες «Κάναμε το σωστό», είπε.

Από την πλευρά ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον κ. Ντιμιτρόφ επεσήμανε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο της φιλίας, της συνέργειας και της συμμαχίας μεταξύ των δυο λαών. Τη χαρακτήρισε διεθνές υπόδειγμα που μπορεί να επουλώσει πληγές και να λύσει προβλήματα.

Τόσο ο κ. Ντιμιτρόφ όσο και ο κ. Βούτσης εξέφρασαν την οδύνη και τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO