Διπλωματία

21 Μαρτίου 2019 19:29

Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής” (εικόνες)

Text to Speech

Επί ποδός οι  Ένοπλες Δυνάμεις. Την εξέλιξη της άσκησης παρακολούθησε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής” (εικόνες)

Άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ με ενεργοποίηση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα. Η εντολή δόθηκε αιφνιδιαστικά και αποτελεί μια προσπάθεια ρεαλιστικής απεικόνισης για τις αντιδράσεις των ΕΔ σ΄ οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει.

Η διαταγή δόθηκε από τον Α/ΓΕΕΘΑ σε μια ημέρα που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές λόγω των ισχυρών ανέμων. Η άσκηση έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου και την εξέλιξή της παρακολούθησε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Μετά την άσκηση ο Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε:

«Είμαστε εδώ, στη Φρεγάτα "ΣΑΛΑΜΙΣ", για να παρακολουθήσουμε μία άσκηση ετοιμότητας, όπως την ξέρατε "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ", ουσιαστικά είναι η ενεργοποίηση της Δύναμης Δέλτα, με μια άσκηση ανακατάληψης μιας κατειλημμένης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο. Η προσομοίωση γίνεται στο νησί Δοκός. Διαπιστώσαμε, άλλη μία φορά, ότι το προσωπικό είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και το υλικό.

Υπήρχε μία γρήγορη ανταπόκριση απ’ όλα τα όπλα, Αυτές είναι πρόβες διακλαδικών ενεργειών και απ’ ό,τι φαίνεται η υπηρεσιακή μας ετοιμότητα και η διακλαδικότητα είναι σε άριστο επίπεδο.

Όπως ξέρετε, η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διαφύλαξη της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας σε όλη την επικράτεια και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της άμεσης αντίδρασης, έγινε η σημερινή άσκηση. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό και όσους συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση. Ανταποκρίθηκαν ταχύτατα, ήταν πολύ ικανοί, με πολύ καλό επίπεδο».

Οι Τούρκοι, εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντηση Κατρούγκαλου- Τσαβούσογλου έστησαν νέο “χορό” παραβιάσεων στο Αιγαίο…   

Άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ - Ευάγγελος Αποστολάκης

Άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ - Ευάγγελος Αποστολάκης

Άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ - Ευάγγελος Αποστολάκης   

Άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ - Ευάγγελος Αποστολάκης


VIDEO