Γενικά

24 Μαρτίου 2019 11:38

Χριστοφιλοπούλου: όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα

Text to Speech

Οι «γέφυρες» που προσπαθεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι συναλλαγές με γυρολόγους, δήλωσε η βουλευτής του ΚΙ.ΝΑΛ.

Χριστοφιλοπούλου: όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα

«Όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα», δηλώνει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «το ποσοστό που θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές θα είναι διψήφιο».

«Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών και θα αιφνιδιάσουμε όσους ποντάρουν στο αντίθετο», αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές η κ. Χριστοφιλοπούλου τονίζει ότι το διακύβευμα είναι η προοδευτική στροφή που είναι όρος επιβίωσης για την Ε.Ε., «είναι αναγκαία όσο ποτέ η ψήφος αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη», σημειώνει και προσθέτει πως «αν δεν προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπει φρένο στην άνοδο του λαϊκισμού, ακροδεξιού και αριστερού, που τόσα δεινά έχει φέρει».

Η ίδια εκτιμά ότι «η επερχόμενη ήττα στις ευρωεκλογές θα δυσκολέψει αναμφισβήτητα τον κ. Τσίπρα, και αυτό αποδεικνύεται αν δει κανείς τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών το 2009 και το 2014-2015». Όπως εκτιμά «η ψήφος στις ευρωεκλογές θα στείλει μήνυμα αλλαγής και για την εθνική αναμέτρηση».

Για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ το επόμενο Σαββατοκύριακο η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει ότι έχει στόχο «να περάσουμε από τον πολυκομματικό φορέα του σήμερα σε έναν ενιαίο φορέα».

Όπως υπογραμμίζει, πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό αφήγημα με το οποίο το κόμμα θα πορευθεί στις εκλογές. «Το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα Μαξίμου, με τον τυχοδιωκτισμό που τους χαρακτηρίζει, να καπηλευθούν τις προοδευτικές ιδέες και τις διαχρονικές αξίες που υπηρετούμε», σημειώνει.

Για την «Πρωτοβουλία προοδευτικών πολιτών- Γέφυρα» σχολιάζει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πράγματι γεφυρώσει τις διαφορές τους με τους Αντώναρο, Παπακώστα, Κουντουρά και λοιπούς».

«Τώρα πού είναι η πρόοδος σε αυτή τη "συμμαχία" ειλικρινά δεν ξέρω. Οι "γέφυρες" που προσπαθούν να στήσουν είναι συναλλαγές με γυρολόγους, που αναζητούν απεγνωσμένα λόγο ύπαρξης στην πολιτική σκηνή», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Χριστοφιλοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO