Πολιτική

15 Απριλίου 2019 21:37

“Ασπίδα” Παπαγγελόπουλου στην Ξεπαπαδέα

Text to Speech

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης…

“Ασπίδα” Παπαγγελόπουλου στην Ξεπαπαδέα

Πλήρη κάλυψη στη γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς Νατάσα Ξεπαπαδέα για την επαγγελματική της σχέση με κυπριακή εταιρία το διάστημα που υπηρετούσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρείχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν», σχολίασε παρουσία της κ. Ξεπαπαδέα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητήθηκαν οι επίκαιρες ερωτήσεις του Χάρη Θεοχάρη (ΝΔ) και του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ), ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας πως ενήργησε και νόμιμα και ηθικά. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες των δύο βουλευτών περί μεγάλου σκανδάλου, ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της κ. Ξεπαπαδέα, καθώς ανέστειλε τη δικηγορική της ιδιότητα όταν ανέλαβε καθήκοντα γενικής γραμματέως. «Είπα στην αρχή πως “ώδινεν όρος και έτεκεν μυν”, θα το παραφράσω λέγοντας πως “ώδινεν όρος και έτεκεν ουδέν”, ούτε καν μικρό ποντικάκι, ούτε καν εγκυμοσύνη, όλα είναι ψεύτικα, ο λαός μας έχει ειδική λέξη για ψεύτικη εγκυμοσύνη, βρείτε την», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε ακόμη, ότι ως δικηγόρος ανέλαβε εκπροσώπηση κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και όχι off shore, όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υπόθεση Πετσίτη, κάνοντας λόγο για «πέτσινο» σκάνδαλο (σ.σ. ψεύτικο), καθώς –όπως είπε- έψαξε να βρει ποιο είναι το σκάνδαλο και δεν το βρήκε. 

Την παραίτηση της κ. Ξεπαπαδέα ζήτησαν τόσο ο Χάρης Θεοχάρης όσο και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.   

Για «καραμπινάτη» σύγκρουση συμφερόντων και «ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς» που αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας ότι το διάστημα που υπηρετούσε ως ειδική συνεργάτης στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης η κα. Ξεπαπαδέα ήταν παράλληλα πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd στη Λευκωσία, ενώ το 2018 αναβαθμίστηκε σε γενική γραμματέα κατά Διαφθοράς . «Και την διορίζετε στην επιτροπή που θα φτιάξει νομοσχέδιο για ξέπλυμα», σχολίασε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.  

«Η πολιτική ιδιότητά της και οι θέσεις που κατείχε στο υπουργείο Δικαιοσύνης διαπλέκονταν απολύτως με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, ιδιαίτερα σε υποθέσεις στις οποίες θα όφειλε να ελέγξει για διαφθορά πρόσωπα όπως ο εντολέας της κ. Αρτεμίου και ο κ. Μ. Πετσίτης», ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και έκανε λόγο για «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης, καθώς –όπως είπε- «ο κ. Μ. Πετσίτης, έμμισθος συνεργάτης του κ. Λαυρεντιάδη, - φερόμενος ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΠΑ- φίλος του κ. Παππά, εμφανίζεται σε έγγραφα να είναι φορολογικός εκπρόσωπος των Κύπριων δικηγόρων Λ. Πιερή και Α. Αρτεμίου, του εντολέα της κας Ξεπαπαδέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ