Πολιτική

20 Μαΐου 2019 09:44

Πατούλης στον ΑΝΤ1: αν χρειαστεί, θα συγκρουστώ για το συμφέρον του πολίτη (βίντεο)

Text to Speech

Σκληρή κριτική στην περιφερειάρχη Αττικής από τον υποψήφιο για την ίδια ιδιότητα. Ο Γιώργος Πατούλης απαντά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Πατούλης στον ΑΝΤ1: αν χρειαστεί, θα συγκρουστώ για το συμφέρον του πολίτη (βίντεο)

Την πολιτική σκηνή από την τοπική αυτοδιοίκηση διαχώρισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Άλλο το κομματικό- πολιτικό που σχετίζεται με την κεντρική κυβέρνηση», σχολίασε σχετικά και τόνισε πως «το μεγάλο στοίχημα είναι να μην παρασυρθούμε και αυτό να γίνει σε βάρος των περιφερειών, όπως έγινε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις».

Ο Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε «προσβλητικό» το ότι «η μεγαλύτερη περιφέρειας της Ελλάδας είναι τελευταία σε απορρόφηση κονδυλίων» και θέτοντας τους  στόχους του αναφέρθηκε στην ύπαρξη ασφάλειας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μεταξύ άλλων.

Τόνισε την ανάγκη για αποκέντρωση σημειώνοντας πως αυτό «μπορεί να γίνει από τον περιφερειάρχη».

«Είδαμε προοπτικές όπου οι περισσότεροι ήταν συνομιλητές με το κόμμα, παρά με τους πολίτες», σημείωσε αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ εκτίμησε ότι, «όσα έγιναν στη Μάνδρα και το Μάτι, αλλά κυρίως αυτά που βλέπουμε μέσα στις γειτονιές είναι ότι η Περιφέρεια έδωσε στο κράτος και όχι στους πολίτες».

«Δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα, αλλά τα χατίρια στην κεντρική κυβέρνηση», σχολίασε σχετικά και ερωτηθείς για το τι θα γίνει στην περίπτωση ανάδειξης του συνδυασμού του στην περιφέρεια Αττικής και εκλογή κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που επίσημα στηρίζει την υποψηφιότητά του, απάντησε πως «δεν είμαστε προϊόν κομματικού σωλήνα, μέσα από τη δική μας δουλειά εκπροσωπήσαμε και εκπροσωπούμε τους γιατρούς, εμάς μας βρήκαν τα κόμματα, δεν τα βρήκαμε εμείς».

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη στήριξη της ΝΔ, για να τονίσει πως «εμείς υπηρετούμε τον πολίτη, όπως θα θέλει και η ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές» και ξεκαθάρισε πως «αν χρειαστεί να συγκρουστούμε για το συμφέρον του πολίτη, θα το κάνουμε».