Πολιτική

14 Ιουνίου 2019 23:09 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιουνίου 2019 23:25

Σκέψεις για καταβολή αποζημίωσης στα μέλη εφορευτικών επιτροπών

Διάβασέ μου το...

Δεν εμφανίζεται αρνητικός στην ιδέα ο υπηρεσιακός Υπ. Εσωτερικών, μετά την εικόνα που παρουσίασαν τα εκλογικά τμήματα τις προηγούμενες Κυριακές.

Σκέψεις για καταβολή αποζημίωσης στα μέλη εφορευτικών επιτροπών
-

Του Παναγιώτη Στάθη

Το είδαμε στα περισσότερα εκλογικά τμήματα.  Να μη υπάρχει μέλος εφορευτικής επιτροπής ούτε για δείγμα. Δηλαδή στα περισσότερα εκλογικά τμήματα δεν υπήρχαν κάποια από τα μέλη ενώ σε πολλά όλη την διαδικασία την έκαναν ο δικαστικός αντιπρόσωπος και η γραμματέας. Κι όλα αυτά ενώ αν κάποιο μέλος εφορευτικής επιτροπής απουσιάζει αδικαιολόγητα τιμωρείται από 3 μήνες έως 2 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο.

Οι αδικαιολόγητες απουσίες ήταν από τα πρώτα πράγματα με τα οποία ασχολήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός ο Αντώνης Ρουπακιώτης και τέθηκε και στη διακομματική επιτροπή η οποία συνεδρίασε χθες.

Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να προβλεφθεί αποζημίωση για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, κάτι που πρότειναν πρόσφατα τόσο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και δικηγορικοί σύλλογοι.  Το υπουργείο το εξετάζει σοβαρά, αλλά υπάρχουν σοβαρά νομικά εμπόδια για αυτό. Πάντως εξετάζεται και πιθανόν θα είναι μια λύση στο πρόβλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ