Πολιτική

18 Ιουνίου 2019 12:47

Νίκος Αναστασιάδης: Περιμένουμε ηχηρότερο μήνυμα από τις Βρυξέλλες προς την Τουρκία

Διάβασέ μου το...

Το μήνυμα του Προέδρου της Κύπρου πριν από τη Σύνοδο των Ευρωπαίων και λίγο αφού ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας είπε πως ξεκίνησαν οι εξορύξεις.

Νίκος Αναστασιάδης: Περιμένουμε ηχηρότερο μήνυμα από τις Βρυξέλλες προς την Τουρκία
-

Πιο ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ περιμένει η Λευκωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

«Αυτό μπορώ να πω είναι και ο στόχος μας και πιστεύω και μετά τη σύνοδο των επτά μελών του Νότου, προδιαγράφεται μια πιο σθεναρή στάση της ΕΕ», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, σε δηλώσεις που έκανε από το προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος έσπευσε να καθησυχάσει σχετικά με την έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, ενώ ερωτηθείς για τη σύμπλευση κατοχικού καθεστώτος της Άγκυρας, απάντησε πως «πάντα ήταν».

Η δήλωση του Προέδρου της Κύπρου έρχεται λίγο αφού ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας δήλωσε πως έχουν αρχίσει οι εξορύξεις από τον "Πορθητή".

Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές πηγές ήδη διαρρέουν ότι θα γίνουν απλά συστάσεις στην Τουρκία, χωρίς δηλαδή επιβληθούν κυρώσεις για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ