Πολιτική

19 Ιουνίου 2019 15:10

Το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Επικεφαλής, όπως είχε ανακοινωθεί, είναι η Αλέκα Παπαρήγα. Ποιοι άλλοι το απαρτίζουν. Οι υποψήφιοι βουλευτές σε όλη την Ελλάδα. Τι δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ (εικόνες)

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε σήμερα το πλήρες ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος, για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη.

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επεσήμανε, μεταξύ άλλων ό,τι «σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στο λαό, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Τις θέσεις του ΚΚΕ μπορούν να εκφράσουν και να φέρουν κοντά στο λαό, να τις κάνουν πράξη και στη βουλή, με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης.  Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του, με τις ιδιαίτερες απόψεις τους, αποφασισμένοι όμως να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, στις ερχόμενες μάχες για το καλό του λαού μας. Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου».

Σε ότι αφορά τους υποψήφιους σε όλη την χώρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε ό,τι «υπάρχει μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά δίνουν τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές το 58% των υποψηφίων. Οι γυναίκες υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας ανέρχονται στο 41% του συνόλου. Από άποψη ηλικίας:

 • από 25 έως 39 χρονών είναι το 35,7%
 • από 40 έως 49 χρονών είναι το 20,4%
 • από 50 έως 59 χρονών είναι το 26,7%
 • από 60 και πάνω είναι το 14,4%». 

Δείτε παρακάτω τους υποψήφιους βουλευτές με το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα είναι υποψήφιος στις ακόλουθες εκλογικές περιφέρειες:

 • Στην εκλογική περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών
 • Στην εκλογική περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης
 • Στην εκλογική περιφέρεια Βοιωτίας.

Ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, το οποίο απαρτίζουν:

 1. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Επικρατείας.
 2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνα, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τομέα Ιδεολογίας και Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
 3. ΡΟΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, υπήρξε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρίας “Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων”.
 4. ΡΙΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΡΗ) του Ιωάννη, Λογοτέχνης και συγγραφέας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα.
 5. ΠΟΜΑΣΚΙ ΓΚΕΟΡΓΚΙ του Νίνο, Αθλητής, Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου.
 6. ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Τάσσου, Σεισμολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), βουλευτής Λέσβου.
 7. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σωτηρίου, Έμπορος, στέλεχος της ΚΝΕ τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80.
 8. ΔΑΓΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) του Αθανασίου, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, εκπρόσωπος της ΟΓΕ.
 9. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
 10.  ΡΕΤΖΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Χρήστου, Ψυχίατρος – Επιμελήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ.
 11. ΡΑΖΟΥ ΛΟΥΙΖΑ του Σπυρογιάννη, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.
 12. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του Στέργιου, Μουσικοσυνθέτης.
Δείτε φωτογραφίες των υποψηφίων, κατά την σειρά που αναφέρονται στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ:

Gallery

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ