Πολιτική

21 Ιουνίου 2019 23:27

Αντώνης Σαμαράς: ο Παπαγγελόπουλος είναι ο “Ρασπούτιν”

Διάβασέ μου το...

Ισχυρίζεται πως αυτός είναι ο περιώνυμος “Ρασπούτιν” της Κυβέρνησης, τον οποίο κατονομάζουν δικαστικοί λειτουργοί στην υπόθεση Novartis.

Αντώνης Σαμαράς: ο Παπαγγελόπουλος είναι ο “Ρασπούτιν”
-

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει η “αποκάλυψη” του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι ο περιώνυμος “Ρασπούτιν” της Κυβέρνησης είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που για την υπόθεση Novartis δημοσιοποιήθηκαν καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για κυβερνητικές μεθοδεύσεις, καθώς και για τον σκοτεινό ρόλο συγκεκριμένου µέλους της Κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς κατονομάζει τον κ. Παπαγγελόπουλο, υποστηρίζοντας πως ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης είναι το πρόσωπο που μέχρι σήμερα αναφερόταν ως “Ρασπούτιν”.

Η “αποκάλυψη” από τον κ. Σαµαρά στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” του Σαββάτου, έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα µε την αναφορά του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για την ανάσυρση των μηνύσεων του πρώην Πρωθυπουργού, καθώς και του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δηµήτρη Αβραµόπουλου.

Ο κ. Αγγελής, ο οποίος είχε θέσει στο αρχείο τις μηνύσεις, επικαλείται νέα στοιχεία, ενώ µε σχετική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Εφετών ζητεί τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρεις πολιτικούς, προτείνει να εξεταστούν ως μάρτυρες, ενώ ταυτόχρονα ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητας του “Ρασπούτιν”.