Πολιτική

01 Ιουλίου 2019 14:50

Ο Παυλόπουλος βάζει στο “συρτάρι” το ΠΔ για την Δικαιοσύνη

Διάβασέ μου το...

Έληξε η θητεία του Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Δεν υπέγραψε τις αλλαγές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποιο είναι το σκεπτικό του.

Ο Παυλόπουλος βάζει στο “συρτάρι” το ΠΔ για την Δικαιοσύνη
-

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Στο… συρτάρι του θα κρατήσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το Προεδρικό Διάταγμα που όριζε τους αντικαταστάτες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και του Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα.

Βαραίνει στο σκεπτικό του κ. Παυλόπουλου το νομικό επιχείρημα ότι δεν είναι δέον να επικυρώσει μια τόσο σοβαρή απόφαση, που όμως ελήφθη σε προεκλογικό χρόνο. Και μπορεί να μην έχει οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά ως τέτοια λειτουργεί η παρούσα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα περιμένει το αποτέλεσμα της κάλπης. Αν κυβέρνηση βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλογές του θα επικυρωθούν. Αν όχι, το Προεδρικό Διάταγμα θα αναπεμφθεί, θα καταστεί ανενεργό και η νέα κυβέρνηση θα δρομολογήσει ξανά τις διαδικασίες.

«Έχω εμπιστοσύνη στο θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στο μεσοδιάστημα δεν μένει ακέφαλη η Δικαιοσύνη. Υπάρχει η συνταγματική πρόνοια να διοικεί ατύπως ο αρχαιότερος αντιεισαγγελέας.

     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ