Πολιτική

08 Ιουλίου 2019 09:58 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουλίου 2019 18:06

Τα πρόσωπα “κλειδιά” στο νέο υπουργικό συμβούλιο

Διάβασέ μου το...

Τα ονόματα που έχουν "κλειδώσει", τα φαβορί και τα πρόσωπα που σηματοδοτούν το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Κεντροαριστερά.

Τα πρόσωπα “κλειδιά” στο νέο υπουργικό συμβούλιο
-

Αποφασισμένος να προχωρήσει γρήγορα στη συγκρότηση του νέου υπουργικού συμβουλίου εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την καθαρή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό για σχηματισμό κυβέρνησης.

Έτσι sτις 19:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, που μέχρι τώρα ήταν διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πειραιώς. Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης θα ορκιστούν την Τρίτη. Μάλιστα, μια ημέρα αργότερα, αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από έμπειρα στελέχη της ΝΔ αλλά και πρόσωπα που σηματοδοτούν το άνοιγμα Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να αναλαμβάνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Κωστής Χατζηδάκης το Υπουργείο Ενέργειας. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είναι πιθανό να αναλάβει ο Κυριάκος Πιερακάκης, ενώ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακούγεται το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με υφυπουργό τον Άγγελο Συρίγο.

Για το υπουργείο Οικονομίας φαίνεται να έχει "κλειδώσει" το όνομα του Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ με... ερωτηματικό ακούγεται το όνομα του Νίκου Δένδια για το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως και του Βασίλη Κικίλια για το Υπουργείο Άμυνας.

Για το υπουργείο Εσωτερικών το επικρατέστερο σενάριο είναι να το αναλάβει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, και το υπουργείο Παιδείας η Νίκη Κεραμέως με υφυπουργό τη Σοφία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το υπουργείο Δικαιοσύνης προορίζεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ για το υπουργείο Υγείας ο Κώστας Τσιάρας με υφυπουργό τον Βασίλη Κοντοζαμάνη. Σχετικά με το υπουργείο Υγείας ακούγονται κι άλλα ονόματα όπως του Μάκη Βορίδη και του Βασίλη Οικονόμου, ενώ για το Ναυτιλίας του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Γιάννη Πλακιωτάκη.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα. Για κυβερνητικός εκπρόσωπος προορίζεται ο Στέλιος Πέτσας, ενώ Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού θα αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε με την υπουργοποίηση της Όλγας Κεφαλογιάννη. Ενώ αρχικά θεωρείτο σίγουρο ότι θα της ανατεθεί το Υπουργείο Τουρισμού, η ίδια φέρεται να ζήτησε το Υπουργείο Πολιτισμού, χωρίς να βρεθεί η "χρυσή τομή" και όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος. Στο Υπουργείο Τουρισμού φαίνεται να καταλήγει στον Χάρη θεοχάρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ