Πολιτική

08 Ιουλίου 2019 12:22 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουλίου 2019 22:52

Βουλευτές εν αναμονή: Ποιοι “καρδιοχτυπούν” για τις αποφάσεις των αρχηγών

Διάβασέ μου το...

Στο "κατώφλι" της Βουλής αναμένοντας τους αρχηγούς των κομμάτων να επιλέξουν έδρα...

Βουλευτές εν αναμονή: Ποιοι “καρδιοχτυπούν” για τις αποφάσεις των αρχηγών
-

Σε "αναμμένα κάρβουνα" μια σειρά από βουλευτές που βρίσκονταν στο "κατώφλι" της Βουλής αναμένοντας τις αποφάσεις των αρχηγών των κομμάτων τους...

Κάθε πολιτικός αρχηγός έθεσε υποψηφιότητα σε τρεις έδρες στην επικράτεια και κλήθηκε να αποφασίσει ποια από τις τρεις θα διατηρήσει, ώστε ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος να αποκτήσει το βουλευτικό αξίωμα.

Πρώτη ανακοίνωσε την απόφασή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Κρατησε την έδρα του Β3 Νότιου Τομέα Αττικής, παραχωρώντας εκείνη του νομού Ηρακλείου στον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Νέα Δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάης επέλεξε την έδρα του Δυτικού Τομέα Αττικής θέτοντας εκτός Κοινοβουλιου τον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Μετά την απόφαση του  πρωθυπουργού η Αλεξοπούλου Χριστίνα πήρε την έδρα του νομού Αχαΐας και ο Γιάννης Τραγάκης της Β’ Πειραιώς, όπου επίσης ήταν υποψήφιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ

Για τις έδρες της Ανατολικής Αττικής, της Αχαΐας και της Λάρισας περιμένουν οι Πάνος Σκουρολιάκος, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και η Άννα Βαγενα, αντίστοιχα, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναμένεται να αποφασίσει μέσα στην ημέρα.

ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κράτησε την έδρα στον Δυτικό Τομέα Αττικής με αποτέλεσμα ο Γιάννης Δελλής να εκλεγεί στην Α΄ Θεσσαλονίκης 

Ελληνική Λύση

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επέλεξε την έδρα του νομού Λαρίσης στέλνοντας στα έδρανα της Βουλής τον Αποστόλη Αβδελά από την Α’ Θεσσαλονίκης.

ΜέΡΑ 25

Στην Β’ Πειραιώς, τον νομό Ηρακλείου και την Α’ Θεσσαλονίκης εκλέχθηκε ο Γιάνης Βαρούφακης, με την Φωτεινή Μπακοδήμα, τον Γεώργιο Λογιάδη και τη Σοφία Φουντουκίδου να περιμένουν την απόφασή του για το ποια έδρα θα διατηρήσει. Όπως έγινε γνωστό από το κόμμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης καταλαμβάνει την έδρα στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου, εκτός Βουλής μένει η Σοφία Φουντουκίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ