Πολιτική

08 Ιουλίου 2019 21:57 Τελευταία ενημέρωση : 09 Ιουλίου 2019 14:55

“Πυρά” από την αντιπολίτευση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Διάβασέ μου το...

Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

“Πυρά” από την αντιπολίτευση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
-

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανακοίνωση των προσώπων που συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού και την παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το νέο κυβερνητικό σχήμα της Ν.Δ, ούτε νέο είναι, ούτε μικρό κι ευέλικτο, όπως δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης. Πρώην υπουργοί της περιόδου 2012-14, καθώς και μια σειρά εξωκοινοβουλευτικοί, νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες, υφυπουργοί με αρμοδιότητες τις οποίες είχαν, μέχρι πρότινος, Γενικοί Γραμματείς, ένταξή των αρμοδιοτήτων για το Προσφυγικό, αλλά και για τη Σωφρονιστική Πολιτική, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που δεν υπάρχει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 51 υπουργοί και υφυπουργοί, για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες όσο περισσότερων στελεχών της Ν.Δ. Τελικά, το μόνο που σπανίζει από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι οι γυναίκες. Κακή αρχή, ήδη από την πρώτη μέρα». 

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής, αφού διέγραψε τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Λίνα Μενδώνη μετά την υπουργοποίηση τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη,  σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η νέα Κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της από τους πολίτες. Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, υπερασπίζοντας με σθένος τα λαϊκά συμφέροντα. Η Κυβέρνηση μαμούθ του κ. Μητσοτάκη, περιλαμβάνει και μεταγραφές, που αποδεικνύουν ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός μιμείται τις πρακτικές του κ. Τσίπρα».

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ σχολιάζοντας το νέο υπουργικό σχήμα τονίζει ότι «οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης της ΝΔ είναι στην πλειοψηφία τους γνωστά και δοκιμασμένα στελέχη στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών. Αρκετοί απ’ αυτούς “διακρίθηκαν” ως υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης του κ. Σαμαρά και σήμερα επανέρχονται, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος με αντιλαϊκούς νόμους και αποφάσεις απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της ΝΔ; Τελικά ότι και να ψηφίσουν οι Έλληνες, πάντα "ΠΑΣΟΚ" θα βγαίνει! Όσο για τους "νέους" υπουργούς , θυμίζει "ξαναζεσταμένο" φαγητό με παλιά υλικά!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ