Πολιτική

18 Ιουλίου 2019 15:37

Ποιοι ειναι οι νέοι Αντιπρόεδροι της Βουλής

Διάβασέ μου το...

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ποιοι άλλοι βουλευτές πλαισιώνουν τον Πρόεδρο του Σώματος, Κώστα Τασούλα.

Ποιοι ειναι οι νέοι Αντιπρόεδροι της Βουλής
-

Με συντριπτική πλειοψηφία, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους και απο τον Κώστα Τασούλα, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναδειχθεί Πρόεδρος της Βουλής.

Τον βουλευτή της ΝΔ που είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή «σταύρωσαν» 290 συνάδελφοί του σε σύνολο 295 βουλευτών που ψήφισαν. Μόλις 5 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Υποψήφιοι για το αξίωμα του Β’ και Γ’ Αντιπροέδρου ήταν από τη ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Θανάσης Μπούρας, οι οποίοι έλαβαν 212 και 273 ψήφους αντιστοίχως.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας έλαβε 282 ψήφους και εκλέχθηκε Δ’ Αντιπρόεδρος, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ 214 ψήφους.

Το αξίωμα του Στ’, Ζ’ και Η’ Αντιπροέδρου καταλαμβάνουν με 273 ψήφους ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, ο Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση με 180 ψήφους και η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 με 243 ψήφους.