Πολιτική

21 Ιουλίου 2019 17:03

Βαρβιτσιώτης: η Κυβέρνηση “κληρονόμησε” την κακή Συμφωνία των Πρεσπών

Διάβασέ μου το...

Πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί “κωλοτούμπας” της ΝΔ στο Μακεδονικό.

Βαρβιτσιώτης: η Κυβέρνηση “κληρονόμησε” την κακή Συμφωνία των Πρεσπών
-

Απέρριψε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τα περί “κωλοτούμπας” στο Μακεδονικό και στην ομιλία του ανέφερε πως η Κυβέρνηση “κληρονόμησε” την κακή Συμφωνία των Πρεσπών και θα εργαστεί για τη βελτίωση των αρνητικών της συνεπειών.

Σε υψηλούς τόνους, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως φεύγοντας πήρε μαζί τους και την μονταζιέρα παραποίησης δηλώσεων και τόνισε: «Αυτή η συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία και αυτήν τη συμφωνία η ΝΔ την πολέμησε και έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν και να μην υπογραφεί και να μην κυρωθεί. Όμως αυτή η συμφωνία είναι μία κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η Κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Εστίασε στα δύο θέματα που χρήζουν βελτιώσεων, λέγοντας πως το ένα είναι το πεδίο της οικονομίας (επιχειρήσεις, προϊόντα που πρέπει να τα ενισχυθούν με την κατοχύρωση της αυθεντικότητα τους) και το δεύτερο του αλυτρωτισμού. «Θα είμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολούθησης και εξέλιξης των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά πολύ περισσότερο όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε σε κάθε στάδιο θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρώπη, αλλά χωρίς εκπτώσεις ούτε σε θέματα αλυτρωτισμού ούτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ