Πολιτική

22 Ιουλίου 2019 16:07

Παναγιωτόπουλος: το ακονισμένο ξίφος και η “πίεση” για αύξηση της θητείας

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας για την προκλητικότητα της Άγκυρας. Ποιοι ζητούν επιμόνως να επιμηκυνθεί η στρατιωτική θητεία.

Παναγιωτόπουλος: το ακονισμένο ξίφος και η “πίεση” για αύξηση της θητείας
-

Μετά τον Yπουργό Εξωτερικών, ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία. Στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι οι ενέργειες και οι συμπεριφορές της Τουρκίας παρακολουθούνται στενά και προβληματίζουν όχι μόνον την Ελλάδα, όπως είπε, αλλά και τις συμμαχικές χώρες. «Δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει να μας προκαλούν», ανέφερε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η δημιουργία και η κλιμάκωση των εντάσεων δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα και πως «το ίδιο επιδιώκουμε να κάνει και η Τουρκία αν και μέχρι τώρα δεν έχει τέτοια σημάδια».  

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ξίφος μας είναι ένοπλες δυνάμεις είναι η κόψη του σπαθιού. Είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή. Σε καιρούς ήρεμους παραμένει στο θηκάρι. Αλλά σε καιρούς έντασης τότε το ξίφος πρέπει να είναι ακονισμένο και σταθερό. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και αμέριμνοι. Εύχομαι το ξίφος να παραμείνει στο θηκάρι για αυτό και μεριμνώ ώστε το ξίφος της Ελλάδας να βρίσκεται στη κατάσταση που περιέγραψα».

Συζητώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι υπάρχει πίεση από τους Αρχηγούς και των τριών Γενικών Επιτελείων για αύξηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ