Πολιτική

22 Ιουλίου 2019 20:52

Γεννηματά: ξεκινάτε λάθος, κύριε Μητσοτάκη

Διάβασέ μου το...

Πολλαπλά ερωτήματα έθεσε στον Πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Γεννηματά: ξεκινάτε λάθος, κύριε Μητσοτάκη
-

«Η χώρα χρειάζεται σχέδιο ελληνικής ταυτότητας και δικαιοδοσίας για το πώς θα ωφεληθεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» είπε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Η φιλοσοφία σας έχει βαθιά συντηρητικό πρόσωπο με λίγο από λαϊκή Δεξιά» πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο έθεσε  συγκεκριμένα ερωτήματα:

  • Που είναι το σχέδιό σας ότι οι φοροελαφρύνσεις οδηγούν σε επενδύσεις. Κρατάτε υψηλούς στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα άρα θα υπάρξει ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος για να εφαρμοστούν οι εξαγγελίες σας ή θα έχουμε νέες περικοπές, νέες δραστικές μειώσεις και νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες συνολικότερα;
  • Δεύτερο ερώτημα είναι το Υπερταμείο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το επέβαλε. Τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε; Θα το διατηρήσετε ή θα το αλλάξετε; Ο χαρακτήρας του είναι απαξιωτικός και είναι ακραίος ακόμη και για όρους αποικιοκρατίας. Να πάρουμε ξανά τον εθνικό έλεγχο του Υπερταμείου και να εξελιχθεί σε ένα ταμείο εθνικής περιουσίας. Η πλήρης απουσία κάθε μέριμνας και πρόνοιας για τους εργαζόμενους. Όχι μόνο για όσους εργάζονται, αλλά και για όσους έχασαν δουλειές μέσα στην κρίση.
  • Πολλοί παραμένουν απλήρωτοι. Το φαινόμενο του πτωχευμένου πλούσιου είναι πρόκληση και μεγάλη αδικία. Μόνο με αυστηρό καταλογισμό ευθυνών και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μπορεί να δημιουργηθεί νέο πλαίσιο. Επιμένετε για καταστρατήγηση των κλαδικών συμβάσεων; Θα επανέλθει η ευθύνη καθορισμού της αύξησης του κατώτατου μισθού με τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασία; Ποια είναι τα μέτρα για νέες θέσεις εργασίας; Ισχύουν οι απαράδεκτες δηλώσεις για μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό; 

«Ξεκινάτε λάθος κύριε Μητσοτάκη» είπε σε άλλο σημείο η Φώφη Γεννηματά για να ασκήσει σφοδρή κριτική για τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και ενάντια στους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες του 2006. 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε σε τρία σημεία την αντιπολίτευση που θα ασκήσει το κόμμα της: 

  • Μαχητική ώστε να εκφράζεται μέσα κι έξω η φωνή των εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων, γυναίκας, νέων. 
  • Προγραμματική με την προβολή και τη διεκδίκηση των δικών μας επεξεργασμένων προτάσεων. Προτάσεις που δεν είναι αποσπασματικές. 
  • Υπεύθυνη γιατί δεν διστάζουμε να ψηφίσουμε ό,τι είναι αναγκαίο. Το αποδείξαμε και με την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Καταλήγοντας, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε, εμμέσως, και στο δημοσίευμα που την ενέπλεξε σε μυστική συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη λέγοντας «αρκετά με το μπούλινγκ στο Κίνημα Αλλαγής και τα στελέχη του. Θα έχουν πολύ άσχημα ξεμπερδέματα γιατί έχουμε σκοπό να τους ξεμπροστιάσουμε. Να βγάλετε κύριε Μητσοτάκη από την πρίζα την μονταζιέρα του Μαξίμου που βρήκατε εκεί».