Πολιτική

23 Ιουλίου 2019 15:45 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουλίου 2019 20:59

Ο Πολάκης κάνει “ποδαρικό” στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Διάβασέ μου το...

“Καυτή” αναμένεται η πρεμιέρα της Επιτροπής. Για ποιες υποθέσεις τίθεται θέμα άρσης της ασυλίας του. Τι ζητά ο ίδιος.

Ο Πολάκης κάνει “ποδαρικό” στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
-

Στην αντεπίθεση περνά ο Παύλος Πολάκης και μετά την κλήση προς «απολογία» για αύριο το πρωί στις 10.00 στην επιτροπή Δεοντολογίας για τις υποθέσεις Στουρνάρα και Πουλή, ζητά τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής εις βάρος του, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

«Καλώς τα, τα παιδιά», σχολίασε όταν έγινε γνωστό ότι ζητείται η άρση της ασυλίας για την υπόθεση ηχογράφησης της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και της μήνυσης του πρώην υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή εναντίον του.

Ο Παύλος Πολάκης, κατά δήλωσή του, απαιτεί τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς τα «αδικήματα» για τα οποία εγκαλείται τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του. 

«Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Δηλαδή, επειδή αυτά τα «αδικήματα» τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη», είπε και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές που απαιτούνται για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής.

«Απαιτώ όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία, με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής. Παράλληλα, ο ίδιος ρίχνει ευθύνες στις εισαγγελικές αρχές που χειρίστηκαν τις δύο υποθέσεις. «Ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός, όταν έκανα τα «αδικήματα» ήμουν υπουργός», είπε. «Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή, πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι, ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας, πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία, βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση, βουλευτών δηλαδή, που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής που θα αποφασίσει αν θα έρθει ή όχι η ασυλία, για να τα πούμε όλα».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ