Πολιτική

13 Αυγούστου 2019 19:33

Μητσοτάκης: κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στο μέτωπο των πυρκαγιών

Διάβασέ μου το...

Πρώτο μας μέλημα η «προστασία της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μάχονται με τις φλόγες.

Μητσοτάκης: κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στο μέτωπο των πυρκαγιών
-

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που διέκοψε εκτάκτως τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Κρήτη, λόγω των συνεχών μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες μέρες σε κάθε γωνιά της χώρας, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το πέρας της ενημέρωσης που είχε, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ξεκίνησε απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, «οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και κύριο μέλημα μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει. Ελπίζω ότι χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών μας και με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής - Χρυσοχοΐδης - Εύβοια- Φωτιά

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να ακούν τις οδηγίες και τις εντολές της Γ.Γ.Π.Π και ανέφερε πως ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και αύριο το πρωί, τις δυνάμεις πυρόσβεσης θα συνδράμουν 4 καναντέρ από Ιταλία και Κροατία».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρωθυπουργό, για την επίσκεψη του στο κέντρο των επιχειρήσεων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τις ηρωικές τους προσπάθειες, τονίζοντας ότι εδώ και ένα μήνα κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ