Πολιτική

24 Αυγούστου 2019 09:34

Ερντογάν: Παραμένουμε στην Κύπρο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας

Διάβασέ μου το...

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και "πυρά" κατά της ΕΕ.

Ερντογάν: Παραμένουμε στην Κύπρο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας
-

Σε νέες δηλώσεις για τις εξελίξεις στην Κύπρο προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Στην ομιλία του στην τελετή για τα 18 χρόνια από την  ίδρυση του AKP o Ερντογάν δήλωσε:

«Βλέπετε όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Στην ανατολική Μεσόγειο με το Γιαβούζ μας, με το Φατίχ μας με το Μπαρμπαρός Χαϊρετίν είμαστε εκεί. Με δυο  πλοία γεωτρύπανα και  δυο πλοία σεισμικών ερευνών. Τώρα όλοι λένε «τι δουλειά έχει εκεί η Τουρκία» αλλά εμείς συνεχίζουμε  τις εργασίες μας και θα τις συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει κάποια περίπτωση αποχώρησης. Εμείς ξέρουμε τα δικαιώματα μας και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας αλλά και τα δικαιώματα των ομοεθνών μας στην βόρεια Κύπρο».

Εν μεταξύ, σε συνάντηση με τον λεγόμενο Πρωθυπουργό του Ψευδοκράτους, τον οποίο υποδέχτηκε στην Άγκυρα, ο Ερντογάν, δήλωσε πως «στην ανατολική Μεσόγειο δε θα δεχθούμε να υλοποιηθεί κανένα σχέδιο που θα αγνοεί την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ». Όσοι προσπάθησαν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας, πήραν το μάθημά τους κι αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν πήραν το μάθημά τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις».

Παράλληλα, κατηγόρησε την ΕΕ λέγοντας πως «με τη συμπεριφορά της δεν υπερασπίζεται την ισότητα αλλά την ανισότητα στο νησί. Όχι την ειρήνη, αλλά την καταπίεση. Δυστυχώς στα βήματα στα οποία έχουν προχωρήσει η Ε.Ε. και η διεθνής κοινότητα, δεν οδηγούν στη λύση του κυπριακού.» 

Μίλησε επίσης για παιχνίδια που στήνει η Λευκωσία με την υποστήριξη άλλων χωρών που δεν κατονόμασε, αλλά και για αποφασιστικότητα της Τουρκίας να παραμείνει στις κυπριακές θάλασσες, στο όνομα του δικαίου όπως ανέφερε. Ενός δικαίου που μόνο ο ίδιος αναγνωρίζει. 

«Μολύνουν την ατμόσφαιρα» οι νέες δηλώσεις Ερντογάν, απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ