Πολιτική

09 Σεπτεμβρίου 2019 11:35 Τελευταία ενημέρωση : 09 Σεπτεμβρίου 2019 17:17

Το “αντίο” των πολιτικών στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Διάβασέ μου το...

Με την χήρα του συνομίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα μηνύματα του Πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα. Τι αναφέρουν άλλοι αρχηγοί και κόμματα.

Το “αντίο” των πολιτικών στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
-

Θρήνος για τον θάνατο του μεγάλου τραγουδοποιού, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και της εξέφρασε την βαθειά οδύνη του καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατό του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας.

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας. Ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά» αναφέρει στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του σημαντικού καλλιτέχνη.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και προσθέτει: «Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα».

Μητσοτάκης για Μαχαιρίτσα

"Η αιφνίδια απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη σε όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τα τραγούδια και τη μουσική του. Με τη μακρά και δημιουργική πορεία του στη μουσική, από την ελληνική ροκ σκηνή με τους Τερμίτες μέχρι το έντεχνο τραγούδι και τις μουσικές που έγραψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αυτό που πέτυχε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν ήταν απλώς να γράψει πολλά τραγούδια που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Κατάφερε να είναι φίλος αγαπητός. Μοιραζόμαστε μαζί του τη μουσική και το συναίσθημά του. Το χιούμορ του και την αισιοδοξία του" αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και προσθέτει:

"Ήταν ανοικτός, δημιουργικός, ευφάνταστος, πρόθυμος πάντα να δουλέψει με τους συναδέλφους του, όπως αποδεικνύεται από το πλήθος των συνεργασιών του με τους περισσότερους από τους τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και δημιουργούς της ελληνικής μουσικής της εποχής μας. Τα τραγούδια του, αφήνουν το βαθύ του αποτύπωμα που δεν πρόκειται να ξεθωριάσει. Μέσα από αυτά θα τον κρατήσουμε κοντά μας. Οι Άγγελοί του «ζουν ακόμη στη Μεσόγειο» και θα ζουν για πάντα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του".

"Δημιουργός, τραγουδιστής, καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του. Από το «Διδυμότειχο Μπλουζ» μέχρι το «Νότο» συντρόφευε και θα συνεχίσει να συντροφεύει γενιές & γενιές. Συλλυπητήρια στους οικείους του" αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας - tweet - Μαχαιρίτσας - θάνατος

"Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ερμηνευτής και συνθέτης, από τους πρωτεργάτες μιας σκηνής που εξέφρασε με νότες και λόγια σταράτα, τα όνειρα και τις ανησυχίες μιας ολόκληρης γενιάς αφήνει τα τραγούδια του κληρονομιά στον Πολιτισμό, κληρονομιά σε όσους πιστεύουν στο καλό τραγούδι. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του" αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά - Μαχαιρίτσας

"Ένας αγαπημένος φίλος του Φεστιβάλ της ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, έφυγε αφήνοντας τα τραγούδια του, που τόσα χρόνια τραγουδάγαμε μαζί, ρίχνοντας «κόκκινο στη νύχτα»" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μας γεμίζει με θλίψη. Σπουδαίος καλλιτέχνης με πολυσύνθετο ταλέντο, ο Λ. Μαχαιρίτσας διέπρεψε τόσο ως συνθέτης και στιχουργός όσο και ως τραγουδιστής. Συνεργάστηκε με πάρα πολλά από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και τα τραγούδια του σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Η φωνή, οι νότες και οι στίχοι του αγαπήθηκαν από ολόκληρες γενιές. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συναδέλφους του».

Σε ανακοίνωση του, το ΚΚΕ αναφέρει «Ένας ακόμη σπουδαίος μουσικός δημιουργός έφυγε ξαφνικά από την ζωή, αφήνοντάς μας για συντροφιά τον πλούτο της δημιουργίας του.  Όπως όλα αυτά τα χρόνια, από το ξεκίνημά του στη “Συντροφιά” μέχρι τη στιγμή που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μας συντρόφευε με τη μουσική και τα τραγούδια του, θα συνεχίζει να μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας. Εγγονός του εκτελεσμένου, τον Απρίλιο του 1948, Βολιώτη αγωνιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έδινε δυναμικό παρών και στο κίνημα, με όπλο του τη μουσική του, ρίχνοντας “κόκκινο στη νύχτα”. Θα θυμόμαστε πάντα τη συμμετοχή του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σε εκλογικές μάχες που έδινε το Κόμμα, με δηλώσεις στήριξης, αλλά και τη συμμετοχή του δυναμικά και ενεργά, όπως το 2006 που εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας, με το συνδυασμό του ΚΚΕ “Συμπαράταξη για την Αθήνα”. Το ΚΚΕ τον αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ